Tennis

Wozniackis Grand Slam-triumf udstilles på Nationalmuseet

Nu bliver det muligt at komme helt tæt på Caroline Wozniackis sejr i Australian Open. Hendes kjole og ketsjer fra karrierens højdepunkt udstilles.

Tre måneder efter sejren i Australian Open bliver Caroline Wozniacki stadig hyldet for karrierens første Grand Slam-triumf.

Mandag er hun inviteret til fejring på Københavns Rådhus, og allerede fredag bliver hendes kjole og ketsjer fra finalen udstillet på Nationalmuseet i København. Fra den 27. april og en måned frem indgår Wozniackis finaleremedier i udstillingen 'Din Ting, Vores Historie', der fortæller om højdepunkter og tendenser siden år 2000.

- Nationalmuseet skal gøre historien relevant for nutiden, derfor er Caroline Wozniackis finaleudstyr et scoop for os. Det er ofte i den nære historie, at den store nationale fortælling lever, siger Nationalmuseets museumschef Anni Mogensen.

Caroline Wozniackis kjole og ketsjer overtager pladsen i udstillingen fra Andreas Mogensens rumdragt fra hans tur til den internationale rumstation ISS. Den lånes ud til en anden udstilling, mens Wozniackis ting vises frem.

- De store sportsbegivenheder er en vigtig del af vores samtidshistorie. Siden 1870’erne har sporten været en folkebevægelse, der i stigende grad påvirker danskernes livstil. Men elitesporten er også en markant spiller, når det gælder Danmarks markedsøkonomi og ikke mindst den nationale fællesskabsfølelse. Sportspræstationer som Wozniackis både samler os som danskere og inspirerer os som individer, siger Lykke Pedersen, seniorforsker i nyere tid på Nationalmuseet. 

Kjolen er naturligvis den, Wozniacki spillede i. Ketsjeren er en af de otte, Wozniacki havde med til finalen. Hun skiftede ketsjer flere gange undervejs i den næsten tre timer lange finale mod Simona Halep.

Tidligere har Nationalmuseet udstillet pokalen fra fodbold-EM i 1992, Nadia Nadims trøje fra kvindernes EM-finale i 2017 og fysiske minder fra Viktor Axelsens VM-triumf samme år.

Allerede mandag den 30. april er det muligt at opleve Caroline Wozniacki live i København, når hun spiller 'Champions Battle 2018' mod Venus Williams i Parken. Det bliver en revanchekamp fra sæsonfinalen i Singapore, som Wozniacki vandt.

Caroline Wozniacki vandt i to sæt over Venus Williams i sæsonfinalerne i Singapore. Video: Claus Gadegaard Højlund

'Champions Battle' vises direkte på TV 2 SPORT kl. 19.55.