Tennis

Wozniackis motivation er i top: - Hun er blevet bedre på grus

Caroline Wozniacki og ekspert Michael Mortensen mener, at den danske nummer to i verden er i fremgang på grus.

Caroline Wozniacki har i denne uge taget hul på forårets grussæson, og hun er kommet fint fra land med to sejre ved WTA-turneringen i Istanbul.

Min fornemmelse er, at der ikke er rigtige grusbanespecialister på WTA-touren lige nu, og det gør kun min motivation større

Caroline Wozniacki

Grus har aldrig været danskerens foretrukne underlag, og selvom det efter hendes eget udsagn 'ikke er nemt' at finde den rette balance mellem defensivt og aggressivt spil, så spår Eurosports tennisekspert Michael Mortensen hende bedre chancer end tidligere for at markere sig godt på grus. 

Hun har også gjort klogt i at holde en måneds pause efter hardcourtturneringerne i Indian Wells og Miami, mener han.

- Jeg synes, at hun er blevet bedre på grus. Hendes glideteknik er bedre, og hun har fået flere facetter i sit spil såsom den slicede baghånd og stopbolde, som hun ikke har anvendt så meget tidligere.

- Hun kan også hvile mere i sig selv nu efter sejren i Australian Open, og det er klogt at tage en pause, hvor hun kan komme lidt væk, nyde livet og finde ny inspiration og energi, vurderer Michael Mortensen.

Ingen specialister på Touren lige nu

Danskeren, der er nummer to på verdensranglisten, føler sig også selv bedre tilpas på grus nu end tidligere i karrieren.

- Jeg mener helt klart, at jeg har forbedret mig på grus. Jeg har vundet nogle turneringer på grus igennem min karriere, så det handler om at få det til at klikke og få følelsen tilbage.

- Min fornemmelse er, at der ikke er rigtige grusbanespecialister på WTA-touren lige nu, og det gør kun min motivation større, siger Wozniacki ifølge nyhedsbureauet AFP op til turneringen.

Michael Mortensen er enig i vurderingen.

- Alle har selvfølgelig et favoritunderlag, men der er ikke længere specialister på grus, som man så det med Flavia Pennetta og Roberta Vinci.

- Ingen er betydeligt bedre på grus, som man ser med Rafael Nadal hos herrerne, siger Mortensen.

Torsdag kæmpede Wozniacki sig forbi italieneren Sara Errani, der som de fleste italienere føler sig bedst tilpas på grus. 

Fredag eftermiddag skal Wozniacki spille kvartfinale mod franske Pauline Parmentier, som danskeren har slået i deres hidtidige tre møder.

Wozniackis kvartfinale vises direkte på TV 2 PLAY fra klokken 16.