Williams mødte 12-årig Wozniacki: - Det var en helt speciel oplevelse

16x9
Caroline Wozniacki og Venus Williams under pressemøde på Copenhagen Marriott Hotel, søndag den 29. april 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Mandag aften mødes Caroline Wozniacki og Venus Williams til tennis på dansk grund. Det gjorde de også for 16 år siden.

Se Champions Battle 2018 på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT.

Det var en 22-årig amerikansk verdensetter, der tilbage i 2002 mødte Caroline Wozniacki for første gang.

Det skete en kold decemberdag i Farum Tennisklub, da Venus Williams kom forbi for at træne i forbindelse med en showkamp i Danmark.

Den dengang 12-årige Wozniacki havde ikke tænkt sig at glippe muligheden for en autograf og var derfor mødt op i træningshallen for at møde den amerikanske verdensstjerne.

12-årige Caroline Wozniacki mødte Venus Williams i 2002 Video: Christopher Roth

Og det unge danske tennistalent fik både autograf og billede med hjem fra mødet den dag.

Der gået 16 år siden da, og meget er sket i de to tennisstjerners liv og karriere. Men den syvdobbelte amerikanske Grand Slam-vinder husker stadig det første møde med danskeren.

- Vi har billederne, og vi har minderne. Det var en hel speciel oplevelse. Jeg tror ikke, sådan noget sker særlig tit. Så vi vil altid have minder fra vores fælles karriere sammen, siger en smilende Venus Williams til TV 2 SPORT.

Mandag aften mødes de så igen til tennis i Danmark, når de spiller en showkamp foran et næsten udsolgt Parken.

Og selvom de to stjerner efterhånden har mødt hinanden en del gange på tennisbanen siden da, var det ikke noget, amerikaneren havde forestillet ville ske, dengang hun for første gang hilste på den 12-årige dansker.

- Nej, det havde jeg ikke. Men det håber jeg da, hun havde, siger amerikaneren grinende og fortsætter:

- Det er en helt utrolig historie, hvordan vi nu mødes her. Det er bare noget helt specielt. 

Men det var altså heller ikke noget den danske tennisdarling havde set komme ved mødet i 2002.

- Hvis der var nogen, der havde fortalt mig dengang, at vi ville stå her igen 16 år senere, og jeg havde en Grand Slam-titel og en nummer ét på CV'et, så havde jeg helt sikkert taget det med et smil på læben, siger Wozniacki til TV 2 SPORT.

Men mandag aften sker det altså, når showkampen bliver spillet på dansk grund foran 12.000 tilskuere i Parken. Kampen kan ses direkte på TV 2 SPORT fra kl. 21.00.