Tennis

- Virkelig specielt, siger Wozniacki om kampen i København

Foran 12.500 danske tilskuere vandt Caroline Wozniacki over Venus Williams i ’Champions Battle 2018’.  

Det sker ikke så ofte, at verdensstjernen Caroline Wozniacki går på banen i Danmark. Endnu sjældnere sker det, at hun indtager nationalarenaen PARKEN.

- Det var en fantastisk følelse. Det kan ikke beskrives, hvordan det er at spille på hjemmebane foran så mange mennesker, siger Caroline Wozniacki.

16 år gik der helt præcist mellem Wozniackis første og anden optræden på Danmarks største stadion. I 2002 spillede hun opvarmningskamp til Venus Williams’ møde med Daniela Hantuchova. Mandag aften var hun selv hovednavnet, da Williams nok engang stillede op i Danmark. 12.500 tilskuere var på plads.

- Jeg vil bare gerne takke alle for, at I kom i dag. I gjorde det virkelig specielt for os, og at komme tilbage efter 16 år og få sådan en velkomst er virkelig fantastisk, siger Wozniacki og tilføjer:

- Det var en fantastisk kamp at spille, og det var fedt at få lov til at vinde. Det giver mig mod på de næste turneringer, som begynder om en uges tid. Og så håber jeg, vi får spillet igen inden længe.

’Champions Battle 2018’, som kampen var døbt, endte med en sejr til Wozniacki på 6-4, 6-4. Kampen, der gav Venus Williams mulighed for at revanchere nederlaget i sæsonfinalen 2017, tæller ikke som et officielt møde, og da der ikke var ranglistepoint på spil, foldede de to spillere sig ud i et par ekstraordinære dueller med lob- og stopbolde, man sjældent ser i officielle kampe.

- Man prøver i hvert fald. Nogle gange lykkedes det, og det gjorde det i dag, slutter Wozniacki, der også nåede at takke Venus Williams for at stille op til kampen.

Caroline Wozniacki slog Venus Williams foran 12.500 mennesker i PARKEN.

Opgøret var som nævnt et tilløbsstykke. Fodboldspilleren Nicklas Bendtner, svømmerne Pernille Blume og Jeanette Ottesen samt musikeren Bent Fabricus-Bjerre og skuespilleren Mads Mikkelsen var blandt de 12.500 tilskuere, der havde indløst billet. 

Herunder kan du se Wozniacki få en autograf af Venus Williams inden kampene i PARKEN i 2002. Dengang var Williams verdens bedste tennisspiller, mens Wozniacki var et af Danmarks største talenter.

12-årige Caroline Wozniacki mødte Venus Williams i 2002 Video: Christopher Roth