Tennis

Wozniacki efter knusende sejr: - Den bedste kamp på grus i år

Caroline Wozniacki kalder kampen mod Daria Gavrilova den bedste på grus i år.

Caroline Wozniacki fik en flyvende start på Madrid Open, da hun i sikker stil slog australske Daria Gavrilova 6-3, 6-1 i første runde. 

- Jeg præsterede ret godt i dag. Det har været den bedste kamp på grus, jeg har haft indtil videre i år, siger den danske verdenstoer ifølge WTA.

Efter kampen var den 27-årige dansker begejstret for sin start på den madrilenske grusturnering.

- Jeg er rigtig glad for det. Daria kan lide gruset, og hun varierede farten, men jeg er glad for at have vundet de vigtige point.

Ikke nemt på gruset

Kampen var Wozniackis første, siden hun fornylig besejrede Venus Williams på det hårde underlag i Parken. Danskeren har efterfølgende gjort sig for at berede på igen at spille på grus.

- Det er afgørende at være mentalt klar til at skride på gruset og ikke forvente nemme kampe eller point, siger hun og fortsætter: 

- Det er ikke nemt på grus. Jeg synes ikke altid, at gode slag bliver anerkendt, som de gør på hard court og græs.

Og måske netop fordi gruset langt fra er den 27-årige verdenstoers yndlingsunderlag, tog hun selvtillid med sig fra søndagens opgør.

- Jeg spiller gode point, og jeg ved, hvad jeg skal forvente. Jeg føler mig foran og komfortabel.

- Det føltes godt i dag

Helt samme optimisme havde Caroline Wozniacki nok ikke, da hun for lidt over en uge siden måtte trække sig med en skade fra kvartfinalen i WTA-turneringen i Istanbul. 

- Jeg belastede en muskel i maven, og det begyndte at blive værre. Jeg ville være nødt til at ramme en masse høje bolde, og jeg ville have strukket det ud. Det ville ikke have hjulpet mig.

- Jeg besluttede, at det var bedre bare at lade det være ved belastningen. Med kun få dage til at slappe af og behandle det, håbede jeg, at det ville blive bedre, fortæller Wozniacki, der ikke var hæmmet under søndagens kamp i Madrid. 

- Det føltes godt i dag, og det er jeg glad for.

I anden runde af Madrid Open venter enten italienske Sara Errani eller endnu en australier i form af Asleigh Barty.