Wimbledon

Dansk stortalent debuterer i Wimbledon - sejre er ikke det vigtigste

15-årige Clara Tauson er nummer 9 på juniorranglisten og debuterer mandag i Wimbledon.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at spille Wimbledon for første gang nogensinde.

Danmarks store tennistalent Clara Tauson skal om få dage spille sit første Wimbledon på det berømte anlæg i det sydvestlige London, hvor hun er med i juniorturneringen.

Den 15-årige dansker havde aldrig spillet på græs, før hun prøvede det i denne uge i en stor juniorturnering i Roehampton få kilometer fra Wimbledon.

Hun tabte sin første kamp i single i tre sæt, men Tauson nåede finalen i double sammen med en kinesisk spiller, så hun har fået spillet en del græstennis, før Wimbledon for juniorer starter i næste uge.

Clara Tauson er seedet som nummer otte i turneringen, hvor hun møder Mananchaya Sawangkaew fra Thailand i første runde. Sawangkaew er nummer 71 på juniorranglisten, hvor Tauson er nummer 9.

De mødte hinanden i Roehampton i denne uge, dog i double, hvor Tauson sammen med sin makker slog Sawangkaew og hendes medspiller i kvartfinalen. Der er naturligvis et stort håb i Tauson-lejren om sejre i Wimbledon, men det er ikke det vigtigste for hende.

- Formålet og forventningen med deltagelse er for Claras vedkommende er læring, udvikling og erfaring inden for græstennis, som forhåbentlig vil komme hende til gode senere hen i karrieren, siger Claras far, Søren Tauson, til TV 2 SPORT fra Wimbledon, hvor han følger sin datter i kamp i næste uge.

Vinder Clara Tauson sine første tre kampe til Wimbledon, kan hun møde verdens bedste juniorspiller lige nu, Cori Gauff fra USA, der vandt French Open i juni - få måneder efter hun fyldte 14 år. Det store amerikanske talent vandt også græsturneringen i Roehampton.

Men lodtrækningen er ikke så vigtig, fortæller Jens Anker Andersen, sportschef i Dansk Tennis Forbund, som er træner for Tauson til Wimbledon.

- Lodtrækningen er i bund og grund ligegyldig. Alle kampe skal tages alvorligt, og vi har mest fokus på Claras spil. Hun har spillet på græs i knap to uger, og det er bare anderledes, men også meget lærerigt for hende, siger Jens Anker Andersen til TV 2 SPORT.

Clara Tauson spiller sin første kamp ved Wimbledon på mandag - en junior Grand Slam-turnering, som Caroline Wozniacki vandt i 2006.