Federer ude af Wimbledon efter dramatisk afslutning

16x9
Roger Federer i kampen mod Kevin Anderson. Foto: Oli Scarff / Ritzau Scanpix

Roger Federer havde matchbold i tredje sæt, men måtte se sig slået med 11-13 i femte sæt mod Kevin Anderson.

Den topseedede Roger Federer er meget overraskende færdig i Wimbledon.

Schweizeren, der har vundet turneringen otte gange, tabte sin kvartfinale til den ottendeseedede sydafrikaner, Kevin Anderson, med cifrene 6-2, 7-6, 5-7, 4-6, 11-13. 

Roger Federer havde ellers kurs mod en sejr i tre sæt, og han havde endda en matchbold, men Anderson kæmpede sig tilbage og vandt efter 4 timer og 13 minutter på banen. 

Federer kunne med en sejr i tre sæt sætte ny rekord for antal vundne sæt i træk i Wimbledon. Han tangerede sin egen rekord - 34 sæt - ved at vinde de to første sæt, men derefter vendte Anderson kampen på hovedet. 

Det schweiziske ikon har ikke vist svaghedstegn tidligere i turneringen, og han fortsatte da også i et højt gear og vandt første sæt overbevisende. 

Men Anderson, der tabte US Open-finalen til Rafael Nadal sidste år, kom efterfølgende bedre med i kampen. 

Han udnyttede sin første mulighed for at bryde i kampen, og tilsat en overbevisende serv bragte han sig foran 3-0 i andet sæt. 

Men kendetegnende for Federer vågnede han op og brød prompte tilbage, og da der ikke blev brudt yderligere, måtte sættet finde sin vinder i tiebreak. Her var Federer skarpest og vandt 7-5 på den tredje sætbold. 

Høje Anderson er kendt som lidt af en superserver, hvilket han levede op til. Federer fik kun få muligheder for at bryde, men schweizeren missede chancen, da han havde matchbold ved stillingen 5-4.

I stedet brød Anderson til 6-5 og kunne så serve sættet hjem. Det lykkedes, selv om Federer havde tre muligheder for at bryde ved 0-40, og så måtte spillerne ud i fjerde sæt. 

Nu havde Anderson færten af noget større. Han fortsatte med at serve godt og slog til, da han fik chancen for at bryde Federer til 4-3. 

Federer fik en mulighed for at bryde tilbage, men Anderson afværgede og servede sættet hjem til 6-4. 

Femte sæt blev et maraton uden de store åbninger for at bryde. Men Anderson udnyttede en sjælden mulighed og bragte sig på 12-11, inden han servede sejren hjem. 

I semifinalen skal Anderson møde amerikaneren John Isner, som onsdag slog canadiske Milos Raonic med 3-1 i sæt.