Wimbledon

Sydafrikaner vinder den længste semifinale nogensinde i Wimbledon

Kevin Anderson (th) slog John Isner i en kamp, der varede 6 timer og 35 minutter. Oli Scarff / Ritzau Scanpix

Kevin Anderson er klar til sin første Wimbledon-finale efter historiens længste Grand Slam-semifinale mod John Isner.

Sydafrikanske Kevin Anderson står i sin anden Grand Slam-finale, når han søndag skal op mod enten Novak Djokovic eller Rafael Nadal.

Det står klart efter hans semifinale mod amerikanske John Isner, der endte med de svimlende sætcifre 7-6, 6-7, 6-7, 6-4, 26-24.

Kampen varede 6 timer og 35 minutter og er dermed den længste semifinale nogensinde i Wimbledon og i Grand Slam-sammenhæng. Historisk set er det den fjerdelængste kamp - og den tredjelængste i single.

- Jeg håber virkelig, det her er et tegn om at ændre formatet i Grand Slams, sagde Kevin Anderson efter kampen med henvisning til, at afgørende sæt i Grand Slams ikke afgøres i tiebreak.

Verdensrekorden sidder John Isner pudsigt nok på, og den blev også sat på Wimbledon-anlægget. Det var tilbage i 2010, hvor han mødte franske Nicolas Mahut i første runde.

Kampen endte med de vanvittige sætcifre 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68, blev spillet over 3 dage og varede 11 timer og 5 minutter. Isner har nu deltaget i tre af de fem længste singlekampe i Wimbledons historie.

Den hidtidige rekord for længste semifinale tilhørte Novak Djokovic og Juan Martin del Potro, der i 2013 gav hinanden en semifinale i turneringen på 4 timer og 43 minutter.

Kevin Anderson var sidste år i finalen i US Open, hvor han tabte til Rafael Nadal.

Mens den langstrakte affære udspillede sig, kunne Novak Djokovic og Rafael Nadal blot vente og se på, for en af dem er modstanderen i finalen for Kevin Anderson, da de to tennisstjerner mødes i den anden semifinale.

Femte sæt begyndte at trække tænder ud på primært John Isner, der i flere af sine sidste servepartier kom bagud og måtte kæmpe sig tilbage, indtil Anderson brød til 25-24.

Der var tale om to servekonger allerede fra kampens indledning, og der blev sendt projektiler afsted i de to spilleres servepartier. Isner på 2,08 meter og Anderson på 2,03 meter havde mere end svært ved at gøre noget ved hinandens server, og sådan fortsatte det stort set.

De tre første sæt blev afgjort efter tiebreak, og her førte Isner 2-1, og det første servegennembrud i kampen kom efter 2 timer og 28 minutter i tredje sæt, da Anderson fik brudt til 5-3-føring, men de endte alligevel i tiebreak.

Anderson tog så fjerde sæt 6-4 på helt almindelig vis, inden det næsten uhyrligt lange femte sæt ventede, og Anderson kunne juble over sejren.