Tennis

- Hun har rigtig ondt, fortæller bror om Wozniackis situation

Caroline Wozniacki er ramt af en betændelsestilstand i kroppen, som volder hende store smerter. Hun har fået accept på piller med eftervirkninger.

Med bare halvanden uge til starten på årets sidste Grand Slam-turnering, US Open i New York, befinder Caroline Wozniacki sig i en særdeles skidt situation.

Natten til torsdag dansk tid måtte den danske tennisspiller trække sig fra sin kamp mod hollandske Kiki Bertens i anden runde af WTA-turneringen i Cincinnati, og ifølge hendes bror skyldtes det betændelse i kroppen som følge af en skade.

- Det er vist en betændelsestilstand, som hun har i kroppen, og som gør, at hun har rigtig ondt. Jeg mener, at hun frem til tirsdag stort set ikke kunne løfte sine arme. Hun trænede 10 minutter, et kvarter, frem til dér, og op til kampen mod Bertens havde hun heller ikke trænet specielt meget, siger Patrik Wozniacki til TV 2 SPORT.

Efter at have spillet første sæt mod Kiki Bertens trækker Caroline Wozniacki sig med en skade. Video: TV 2 SPORT

Perfekt optakt til turneringer

Storebror Wozniacki fortæller videre, at Caroline Wozniacki havde en perfekt træningsperiode i Monaco op til turneringerne i USA og Canada, men at hun måske kan have trænet for hårdt.

To dage før afrejsen til Washington pådrog Wozniacki sig skaden i baglåret, hvorfor hun måtte melde afbud til Citi Open i den amerikanske hovedstad, og i Rogers Cup i Montreal tabte hun til hviderussiske Aryna Sabalenka i sin første kamp.

Hun gør alt for at blive klar til US Open, som er det helt store mål

Patrik Wozniacki, bror til Caroline Wozniacki

Siden da har hun også døjet med smerter i skuldrene og haft lidt bøvl med knæet, som i modsætning til højre skulder ikke var tapet op inden kampen mod Bertens, men som blev det mod slutning af første sæt, som danskeren tabte. Sættet blev også hendes eneste i Cincinnati, da hun var oversidder i første runde.

- Hun er ikke 20 år længere, som jeg har sagt flere gange. Og det var et stort pres på hendes krop, som måske nu giver efter. Og så har vi den situation, som vi har nu, lyder det fra Patrik Wozniacki.

- Det er også noget, man må tage til efterretning og finde ud af den rigtige balance mellem hård træning og restitution. Hun havde ellers haft en god pause efter Wimbledon, og kroppen skulle gerne være frisk og klar til den lidt hårde træning, men sådan skulle det ikke være, og nu er vi her i ingenmandsland, hvor Caroline virkelig er nødt til at finde ud af, hvad der skal til.

Spiller ikke i New Haven

Der har været spekuleret i, at Caroline Wozniacki i tilfælde af et tidligt exit i Cincinnati ville forsøge at få et wildcard til turneringen i New Haven i ugen op til US Open, men det er nu udelukket.

- Havde hun spillet de to turneringer i Montreal og Cincinnati, været skadefri og tabt de to første kampe, hun havde spillet, havde jeg uden at tøve sagt, at hun ville stille op i New Haven for at få kamptræning, siger Patrik Wozniacki og fortsætter:

Det er en meget svær beslutning, de skal tage lige nu

Patrik Wozniacki, bror til Caroline Wozniacki

- Men i den situation vi er i nu med alle de forbindinger, og med den melding jeg har fra lejren, at hun ikke har det specielt godt fysisk - altså, at kroppen simpelthen siger fra - tror jeg 100 procent på, at de selvfølgelig ikke spiller i New Haven.

- Hun gør alt for at blive klar til US Open, som er det helt store mål. Jeg håber, at hun kan blive frisk nok, og jeg ved, at hun har fået en speciel accept af WADA (det internationale antidopingagentur, red.) på nogle piller. Hvis hun tager dem, skulle kroppen 'glemme' smerten i 12 dage. Når de 12 dage så er gået, er det næsten et tilbageslag med dobbelt kraft, og så gør det rigtig ondt.

- En meget svær beslutning

Spørgsmålet er ifølge Patrik Wozniacki, hvornår Caroline Wozniacki eventuelt skal tage pillerne, da hun gerne skal træne lidt inden US Open, men også skal kunne spille uden smerter i en eventuel anden uge af Grand Slam-turneringen. Hun kan kun tage pillerne én gang.

- Det er en meget svær beslutning, de skal tage lige nu, og måske kan behandling også hjælpe på, at hun kan få det bedre, så de kan udskyde pillerne, og kroppen helst bare kan hele selv.

US Open begynder mandag 27. august. Der er lodtrækning til turneringen fredag 24. august.