Tennis

- Jeg bør ikke tænke på Williams som mit idol, siger finaledebutant

Naomi Osaka er den første kvinde med japansk pas til at spille finale ved en grand slam. Danielle Parhizkaran / Ritzau Scanpix

Naomi Osaka kommer til at stå over for sit store idol, når hun lørdag møder Serena Williams i finalen ved US Open.

Ikke nok med at 20-årige Naomi Osaka lørdag aften spiller sin første finale ved en Grand Slam, så er det også et af verdens største sportsnavne, der venter på den anden side af nettet. Et urealistisk scenarie for den unge japaner.

- Da jeg var lille, drømte jeg altid, at jeg ville komme til at spille mod Serena i en Grand Slam-finale, sagde Osaka efter at have besejret sidste års US Open-finalist Madison Keys i sin semifinale.

Samtidig fortalte japaneren, at én særlig tanke hjalp hende til at sikre sig pladsen i finalen:

- Dette kommer til at lyde rigtig slemt, men jeg tænkte kun på, at jeg ville spille mod Serena.

'Bør ikke tænke på Williams som idol'

Lørdag bliver den tanke så til virkelighed, når Naomi Osaka, som i øjeblikket ligger nummer 19 på verdensranglisten, træder ind på Arthur Ashe Stadium for at spille karrierens hidtil største kamp – mod sit store idol.

Men selvom finalemodstanderen er 16 år ældre og har hele 23 Grand Slam-titler på CV’et - hvoraf den første blev sikret ved netop US Open i 1999, da Naomi Osaka knapt kunne gå – så håber japaneren ikke at blive ’starstruck’, når hun skal spille for sin første Grand Slam-titel mod den tidligere verdensetter.

- Jeg bør ikke tænke på hende som mit idol, men bare som en modstander, sagde hun ifølge BBC, da hun blev bedt forholde sig til at skulle spille mod sit idol i finalen.

Sidste møde kostede for bøde for Williams

Faktisk har den unge japaner allerede prøvet at vinde over den amerikanske tennisdronning. I de to spilleres eneste indbyrdes opgør – i første runde ved WTA-turneringen Miami Open - lammetævede Osaka nemlig den mangedobbelte Grand Slam-vinder med 6-3, 6-2, hvorefter Willams måtte indkassere en bøde for at blive væk fra det opligatoriske pressemøde.

Et resultat, den 20-årige spiller formentlig håber at kunne kopiere i lørdagens finale.

En sejr til Williams vil derimod være amerikanerens syvende US Open-triumf, som samtidig vil bringe amerikaneren op på 24 Grand Slam-titler.