Tennis

US Open-boss roser Williams for at vise klasse efter finale

På trods af sine verbale udbrud under US Open-finalen fortjener Serena Williams ros for sin ageren under præmieceremonien, mener chefen for US Open.

Serena Williams' aktioner under kvindernes US Open-finale har taget overskrifterne i sportsverdenen. 

Men det, der foregik efter kampen, fortjener lige så stor opmærksomhed. Nærmere anerkendelse, mener præsidenten i det amerikanske tennisforbund, Katrine Adams, som via sin position også er bestyrelsesformand for Grand Slam-turneringen US Open.

Adams lagde mærke til, at Williams på trods af sine diskussioner med dommeren under kampen var i stand til at lykønske sin modstander, Naomi Osaka, med sejren.

- Jeg er klar over, at hun var frustreret over måden, kampen udspillede sig på, men måden, hun rejste sig efter finalen og gav fuld kredit til Naomi for at spille en flot kamp, taler for sig selv og viser, hvem hun er.

- Det var Naomis øjeblik, og Serena ville give hende lov til at nyde det. Det var en klassemanøvre fra en sand mester.

- Hun udviste stor klasse og sportsmanship på podiet, lyder det fra tennispræsidenten i en meddelelse udsendt af US Open.

Efter kampen oplyser US Open ligeledes, at der kan komme et efterspil.

- Der er ting, som fandt sted under kampen, der skal undersøges. Her til aften er det tid til at fejre de to fantastiske spillere, som har stor integritet, lyder det. 

Sexistisk anklage

Det var i andet sæt, at kampen for alvor tog fart. I det andet parti fik Serena Williams en advarsel, fordi hendes træner gav hende coaching under kampen. Hvilket er ulovligt i Grand Slam-sammenhæng.

Serena Williams fortalte overdommeren i ærlige vendinger, hvad hun mente om sin straf.

Efter at have tabt det femte parti i sættet kastede hun frustreret sin ketcher i jorden. Fordi hun tidligere havde fået en advarsel udløste det en pointstraf.

Straffen fik hende til at overfalde dommeren verbalt. Ifølge reglerne er det ulovligt, og med sin tredje overtrædelse valgte dommeren at tildele Osaka et parti. Det skabte mere vrede hos Serena Williams, som udbyggede sin kritik efter kampen

- Jeg kæmper for kvinders rettigheder og for kvinders ligestilling. At jeg siger tyv og mister et parti på det virker sexistisk for mig, lyder det fra den 23-dobbelte grand slam-vinder.

Den sexistiske kritik af Williams får ros af tennislegenden Billie Jean King.

- Tak Serena Williams, fordi du gør opmærksom på denne dobbeltmoral. Vi har brug for flere stemmer, der gør det samme, skriver Billie Jean King på Twitter.

Undskyldning til Williams

På trods af alt det, der skete under kampen, var det Osaka, som efterfølgende undskyldte over for Serena Williams ved nettet.

- Hun vil virkelig gerne have den 24. grand slam-titel. Alle ved det. Det er i reklamerne, det er overalt, siger Osaka, som indrømmer, at hun blev personligt påvirket efter kampen.

Serena Williams roste Naomi Osaka efter US Open-finalen.

- Når jeg går på banen, så er jeg en anden person. Så er jeg ikke Serena-fan. Jeg er bare en tennisspiller, der spiller mod en anden tennisspiller. 

- Men da jeg krammede hende ved nettet, så følte jeg mig som et barn igen, tilføjer Osaka. 

Naomi Osaka vandt US Open-finalen med 6-2, 6-4. Det var den 20-årige japaners første Grand Slam-titel.