Tennis

Grand Slam-turneringer dropper omdiskuteret regelændring

Roger Federer har tidligere erklæret sig positiv over for tanken om at gå tilbage til 16 seedninger i Grand Slam. Nu er ideen skudt til hjørne. Eduardo Munoz Alvarez / Ritzau Scanpix

Havde bestyrelsen fasthold planerne, kunne favoritterne have fået sværere vej til finalerne i de fire største turneringer.

Verdens største tennisturneringer vil fortsat have 32 seedede spillere.

Det meddeler organisationen bag de fire Grand Slam-turneringer, Grand Slam Board (GSB),  ifølge BBC Sport.

Organisationen bag Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open havde ellers varslet, at de ville halvere antallet af seedede spillere fra 2019, så der fremover kun skulle være 16 seedede spillere i modsætning til de 32 spillere, der bliver seedet nu.

Men efter afslutningen på årets sidste Grand Slam-turnering, US Open, har piben fået en anden lyd.

- På baggrund af et helt år med kampanalyser og feedback fra alle andre parter, især spillerne og tv-selskaber, har Grand Slam-turneringerne besluttet, at der ikke er nogen overbevisende grund til at gå tilbage til 16 seedninger, lyder det ifølge nyhedsbureauet AP.

Grand Slam-bestyrelsen besluttede at fordoble antallet af seedede spillere fra 16 til 32 i juni 2001.

Havde bestyrelsen valgt at gå tilbage til 16 seedninger i 2019, kunne det i teorien have gjort favoritternes vej til finalen sværere - og overraskelser tidligt i turneringerne mere sandsynlige. 

Det skyldtes, at favoritterne med kun 16 seedede spillere kunne risikere at møde en spiller lige uden for top-16 allerede fra første runde, mens det tidligst kan ske fra tredje runde i det nuværende format.

GSB's forslag har delt vandene, og blandt andre superstjernen Roger Federer har tidligere hilst ideen om at gå tilbage til 16 seedninger velkomment. 

- Det var sådan, det plejede at være helt tilbage i tiden. Der er bestemt noget spændende ved at have 16 seedninger, og jeg kan godt se problemet ved de 32 seedninger, sagde Federer efter sidste års sæsonfinaler, da GSB varslede ændringen.