Clara Tauson dropper ungdoms-OL

Invitationen til juniorernes sæsonfinale i Kina har fået det 15-årige talent til at springe ungdoms-OL i Argentina over.

Guldvinderen ved det europ√¶iske ungdoms-OL f√•r ikke mulighed for at tilf√łje en guldmedalje ved OL for ungdomsspillere fra hele verden.

Det står klart, efter at Clara Tauson ikke tager turen til Buenos Aires for at forsvare de danske farver ved ungdoms-OL, som begynder den 6. oktober. Hun har nemlig også fået en billet til juniorernes sæsonfinale, ITF Junior Masters.

- Dansk Tennis Forbund, Claras trænere i KB og familien Tauson har i fællesskab vurderet, at det ikke vil være formålstjenstligt for Clara med deltagelse i såvel ungdoms-OL som Masters, siger DTF-sportschef Jens Anker Andersen til TV 2 SPORT.

Det er blandt andet geografien, der har været medvirkende til beslutningen. En rejse til Sydamerika og Argentina i begyndelsen af oktober efterfulgt af Kina kort efter kræver længere tids tilvænning, lyder det.

Derudover bliver ungdoms-OL spillet på grus, mens turneringen i Kina er på hardcourt, hvilket også har spillet ind i prioriteringen.

- Vi har derfor taget en langsigtet beslutning med fokus p√• optimal udvikling af Clara som tennisspiller, hvilket i denne situation har bevirket, at vi har v√¶ret n√łdsaget til at prioritere tilstedev√¶relsen til udelukkende at omfatte deltagelse i Masters, siger Jens Anker Andersen.

ITF Junior Masters er turneringen for årets otte bedste spillere. Her var Tauson faktisk kun niendebedst, men på grund af afbud fik hun en invitation til turneringen, som spilles i Kina.

- At have kvalificeret sig som 15-årig dansker til at spille denne turnering er helt unikt. Masters i Kina er derfor valgt til fremfor ungdoms-OL i Argentina. Clara ville rigtig gerne have spillet ungdoms-OL, så det har bestemt ikke været nogen nem beslutning. Men vi tror på, at den beslutning, vi har truffet, er den rigtige for Claras fortsatte udvikling i tennis, siger sportschefen.

ITF Junior Masters i Chengdu begynder den 22. oktober, mens ungdoms-OL slutter den 18. oktober.