Wozniacki er blottet for selvtillid, siger hendes bror

Caroline Wozniacki skal være indstillet på at få hjælp til at vende den seneste tids dårlige resultater, mener tennisspillerens bror.

Tredje runde blev endestationen for Caroline Wozniacki ved WTA-turneringen Wuhan Open.

Selvom danskeren fik en suveræn start på kampen og var foran flere gange, tabte hun alligevel i to yderst tætte sæt til OL-guldvinderen Monica Puig. 

- Det var tydeligt at se, at det var en Caroline, der er blottet for selvtillid og blottet for tro på, at hun kunne gøre det færdigt. Hun tabte 7-6, 7-5 i en kamp, der lige så godt kunne være gået hendes vej, siger tennisstjernens bror, Patrik Wozniacki, der fungerer som tenniskommentator for TV 2 SPORT.

- Hun havde et par sætbolde i første sæt, og det krakelerede lidt dér, når hun endelig kunne gøre det færdigt. Der var simpelthen situationer, hvor hun normalt ville have lukket ned og i hvert fald taget partierne, og det sker altså bare ikke i øjeblikket.

Siden sejren i Eastbourne i slutningen af juni har Wozniacki nu spillet seks turneringer i træk uden at nå en kvartfinale. 

Hun skal selv være indstillet på, at hun har brug for hjælp af en eller anden art for at komme videre fra det her kompleks

Patrik Wozniacki, Caroline Wozniackis bror

Selvom hun løb ind i skadesproblemer i løbet af august, er det, ifølge hendes bror, ikke længere en undskyldning for de kedelige resultater.

- Nu er hun skadesfri og mangler bare lidt den her selvtillid og tro på tingene, når det virkelig spidser til. Det er det, hun har været så god til - specielt i slutningen af sidste år og starten af i år, hvor hun vandt sæsonfinalerne og Australian Open. Der er ikke lang tid til sæsonfinalerne (i år, red.).

 - Nogen skal hjælpe hende

Patrik Wozniacki mener ikke, at søsteren udelukkende kan spille sig ud af problemerne, selvom første skridt skal tages på træningsbanen.

- Jeg ved ikke, om hun skal snakke med en coach, med sig selv, sin far eller David (kæresten, red.). Der er nogen, der skal hjælpe hende på vej.

Og det kræver, at verdens nummer to også selv indser, at hun ikke kan vende den seneste svære periode alene. 

- Hun skal selv være indstillet på, at hun har brug for hjælp af en eller anden art for at komme videre fra det her kompleks med de mange tabte anden- og tredjerundekampe, der har været på det sidste, siger Patrik Wozniacki. 

Næste opgave for Caroline Wozniacki bliver WTA-turneringen China Open i Beijing, der spilles fra den 29. september.

Sæsonfinalerne spilles fra den 21.-28. oktober.