- Det var tættere, end cifrene antyder, siger Wozniackis bror

Caroline Wozniacki gjorde kort proces i første runde ved China Open, men spillemæssigt var danskeren alligevel i problemer flere gange.

Se China Open på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Kampuret havde kun lige sneget sig over en time og tyve minutter, da Caroline Wozniacki stod ved netkanten og gav hånd til sin første modstander ved China Open, Belinda Bencic.

Med cifrene 6-2 og 6-3 tog Wozniacki en sejr i to sæt over den unge schweizer, og er dermed klar til anden runde i sikker stil.

På papiret i hvert fald. 

Danskeren var nemlig i problemer undervejs, og TV 2 SPORT's ekspertkommentatorer var ikke udelukkende begejstrede efter kampen. 

- Ciffermæssigt var det ganske overbevisende, selvom jeg synes, det var lidt tættere, end cifrene antyder. 6-2, 6-3 virker som en klasseforskel, men det var ganske tæt, siger tennisstjernens bror, Patrik Wozniacki, der bakkes op af eksperten Peter Bastiansen.

- Hvis man ser kampen over en bred kam, er det en fortjent vinder. Caroline var lidt i tovene i midten af andet sæt, men i hele første sæt dominerede hun godt, fortæller han.

Caroline Wozniacki har haft svært ved at ramme formen i den seneste tid, og er ikke nået længere end en kvartfinale siden triumfen i Eastbourne i slutningen af juni.

Derfor begyndte alarmklokkerne også så småt at ringe hos Patrik Wozniacki, da søsteren blandt andet startede dårligt ud i begge sæt.

- Man kunne godt have været lidt nervøs for, at de hurtige breakbolde, hun får imod sig i første og andet sæt, ville gøre, at hun tabte gejsten hurtigt. Men hun får kæmpet sig tilbage, og det er meget rart at se, at hun alligevel formår at vinde de her kampe, siger Patrik Wozniacki. 

- Dejligt at være tilbage

Hovedpersonen selv virkede godt tilfreds efter sejren, som hun også selv mente, hun måtte kæmpe for.

- Hun var en hård modstander, så det var vigtigt for mig at forsøge at køre på og returnere dybt, sagde Caroline Wozniacki, inden hun forlod det store tennisanlæg i Beijing. 

Det selv samme anlæg, hvor hun for otte år siden strøg til tops som vinder af China Open, inden hun kort tid efter også gik frem som nummer et på verdensranglisten. 

Derfor var danskeren også glad for endnu engang at være tilbage ved turneringen, som hun har spillet de seneste tolv år i træk. 

- Det betyder meget. At blive verdens nummer et var stort for mig, og at gøre det her på denne bane var virkelig specielt. Jeg er glad for at være tilbage her foran de kinesiske fans, og glad for at være videre til næste runde.

I anden runde møder Caroline Wozniacki verdens nummer 36, Petra Martic. Kampen spilles onsdag.