Tennis

Wozniackis landsholdsfremtid uvis

Danmark er endt i en gruppe med flere stærke nationer efter lodtrækningen til Federations Cup i 2019.

Det er endnu uvist, om det danske kvindelandshold i tennis får fornøjelsen af Caroline Wozniackis kvaliteter.

Wozniacki har ikke repræsenteret Danmark siden 2015, og når Danmark atter tager hul på Federations Cup (Fed Cup) til februar, er det stadig ikke sikkert, hun er med.

- Caroline har endnu ikke besluttet, om hun stiller sig til rådighed for Fed Cup holdet. Den beslutning vil blive taget på et senere tidspunkt efter denne sæson, fortæller Thomas Hansen, der er kommunikations- og presseansvarlig i Dansk Tennis Forbund, til TV 2 SPORT.

Hvis verdens nummer to har ambitioner om at spille OL i Tokyo i 2020, er det dog nødvendigt, at hun stiller op for Danmark inden Legene går i gang.

For at kunne kvalificere sig til OL kræver det nemlig, at den 28-årige dansker repræsenterer Danmark minimum to gange i Fed Cup'en. 

Danmark havnet i hård gruppe

Danmark er oprykkere Fed Cup-regi efter et stærkt forår, og er i 2019 en del af den såkaldte Europa/Afrika Zone gruppe 1, der er det tredjehøjeste landskampsniveau i kvindetennis.

Her blev de ved torsdagens lodtrækning trukket til at møde Rusland, Ukraine, Estland, Bulgarien, Sverige og Polen, der er værter for stævnet. 

Rusland og Ukraine er de to højest seedede nationer, og russerne har blandt andre verdens nummer 14 og 35, Daria Kasatkina og Anastasia Pavlyuchenkova, på holdet, mens ukrainerne kan stille med spillere som Elina Svitolina og Lesia Tsurenko, der ligger henholdsvis nummer fem og 27 i verden.

Desuden stiller Polen med Caroline Wozniackis gode veninde, Agnieszka Radwanska. 

- Det er en spændende og svær lodtrækning. Alle holdene på det her niveau har klassespillere. Så det bliver gode kampe og en stor udfordring, som vi har glædet os til, siden vi sikrede oprykningen i april,” siger Fed Cup-kaptajn og sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, i en pressemeddelelse. 

Turneringen bliver spillet den 6.-9. februar i byen Zielona Gora i Polen.