Wozniackis seedning i sæsonfinalen er bekræftet - kan være 'en fordel'

Simona Halep eller Angelique Kerber bliver modstander til den danske tenisstjerne i Singapore.

Caroline Wozniacki kommer enten til at stå over for verdens nummer ét eller to i sæsonfinalens gruppespil.

Det bekræfter kvindernes tennisorganisation, WTA, der arrangerer turneringen, over for TV 2 SPORT.

Caroline Wozniacki falder nemlig selv fra en anden- til en tredjeplads på den kommende verdensrangliste, som er afgørende for seedningen.

Det betyder, at den 28-årige dansker enten kommer til at møde Simona Halep eller Angelique Kerber i turneringen i Singapore, hvor verdens otte bedste kæmper om titlen.

På fredag bliver der trukket lod til det indledende gruppespil, hvor spillerne blive parret i to grupper med fire spillere i hver.

Her kan nummer ét og to på verdensranglisten ikke havne i samme gruppe. Det samme gælder for henholdsvis nummer tre og fire, nummer fem og seks samt nummer syv og otte.

Undgår fremadstormende japaner

Caroline Wozniackis seedning som nummer tre betyder derfor, at hun ikke kan møde nummer fire, japanske Naomi Osaka, i gruppespillet.

Og det er en fordel, mener TV 2 SPORTs tennisredaktør, Henrik Jensen.

- Naomi Osaka har været i super form på det seneste og vundet US Open. Hun er en fremadstormende og uberegnelig spiller, der kan slå de bedste, siger han.

Både Simona Halep og Angelique Kerber har til gengæld døjet med skader op til sæsonfinalen.

- Ud fra den aktuelle situation og spillernes form ser jeg det her som en fordel for Caroline Wozniacki, som også har en god historik imod dem, siger Henrik Jensen.

Når Caroline Wozniacki bliver seedet som nummer tre, er det, fordi hun mandag den 22. oktober mister sine point fra sidste års sæsonfinalesejr, og derfor falder én plads på verdensranglisten. Selvom turneringen begynder søndag, er det den rangliste, der seedes efter. Det bekræfter WTA.

Sæsonfinalen spilles fra den 21.-28. oktober.