Clara Tauson vil bevise sig mod ældre modstandere i sæsonfinale

Det danske tennistalent Clara Tauson bliver som 15-årig den yngste spiller i årets sæsonfinale for juniorer, hvor hun håber på at krone et flot 2018.

Når verdens bedste tennisteenagere skal i kamp, bliver det en voksen opgave for Clara Tauson.

Det 15-årige danske tennistalent kan i sæsonfinalen for juniorer, ITF Junior Masters, risikere at stå over for modstandere, der er mere end tre år ældre.

- Jeg ser virkelig frem til min debut i turneringen. Det er spændende at være en del af ITF Junior Masters, og jeg håber på at kunne præstere godt i turneringen, siger Clara Tauson til ITF Tennis.com.

Til hjemmesiden forklarer danskeren, at hun først sent i løbet af året fandt ud af, at hun havde en chance for at deltage i årets sæsonfinale. En journalist gjorde Clara Tauson opmærksom på det under Wimbledon i sommer, efter at tankerne tidligere slet ikke havde kredset om en deltagelse i sæsonfinalen.

- Jeg havde ingen forventninger overhovedet, fordi jeg ikke var i nærheden af at kvalificere mig til ITF Junior Masters i begyndelsen af året, siger hun.

Trods et tidligt exit i junior-udgaven af US Open blev Clara Tauson alligevel klar til sæsonfinalen i Kina, da danskeren som førstereserve modtog en invitation til turneringen efter et afbud.

15-årige Clara Tauson vandt EM-finalen for U18-spillere i to sæt over polske Maja Chwalinska. Video: Bo Bentsen

Inspireret af talentfuld ukrainer

Året igennem har Clara Tauson leveret flere gode præstationer, hvor sæsonens højdepunkt kom i slutningen af juli med titlen som europamester for juniorer. I EM-finalen i Schweiz slog hun polske Maja Chwalinska, der lå placeret over 300 pladser højere på verdensranglisten.

- Succes i Chengdu vil være kirsebærret på toppen af kagen af et rigtig godt 2018, og det kan komme til at fungere som et godt springbræt for min tennis, siger Clara Tauson.

Vindere af sæsonfinale for juniorer

  • 2015: Xu Shilin (Kina)
  • 2016: Anna Blinkova (Rusland)
  • 2017: Marta Kostyuk (Ukraine)

Danskeren fortæller blandt andet, at hun føler sig meget inspireret af ukraineren Marta Kostyuk, der sidste år vandt sæsonfinalen for juniorer og efterfølgende gjorde sig positivt bemærket på seniorniveau ved at nå frem til tredje runde af årets Australian Open.

Sportschefen i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, har tidligere udtrykt sin store begejstring for, at det er lykkedes Clara Tauson at kvalificere sig til sæsonfinalen.

- 2018 har været et fantastisk år for Clara og kvalifikationen til Masters i en alder af 15 år, som kun en af to europæere, er kronen på værket. Det vil helt sikkert være en meget lærerig oplevelse for Clara at spille med i Masters, siger Jens Anker Andersen til TV 2 SPORT.

Sæsonfinalen spilles fra den 22. til den 28. oktober 2018 i Kina, hvor verdens otte bedste tennisspillere på 18 år eller yngre deltager.

 

Her er feltet, som Clara Tauson er en del af i sæsonfinalen:

1) Xiyu Wang (Kina) – 17 år – Født 28. marts 2001

2) En Shuo Liang (Kinesisk Taipei) – 18 år – Født 2. oktober 2000

3) Xinyu Wang (Kina) – 17 år – Født 26. september 2001

4) Maria Camila Osorio Serrano (Colombia) – 16 år – Født 22. december 2001

5) Clara Burel (Frankrig) – 17 år – Født 24. marts 2001

6) Clara Tauson (Danmark) – 15 år – Født 21. december 2002

7) Eleonora Molinaro (Luxembourg) – 18 år – Født 4. september 2000

8) Leylah Annie Fernandez (Canada) – 16 år – Født 6. september 2002

Herunder kan høre, hvad Frederik Løchte Nielsen tidligere i år udtalte om Clara Tauson, da hun i slutningen af marts vandt en juniorturnering i Kroatien.

Løchte om Clara Tauson: Hun er ekstraordinær