Tennis

Verdensetter snupper kåring som årets spiller

Verdensetteren Simona Halep er blevet kåret til årets WTA-spiller, efter at rumæneren vandt flere store titler i 2018.

Verdens aktuelt bedste kvindelige tennisspiller kan også kalde sig årets bedste.

Fredag blev det offentliggjort, at Simona Halep har taget sig af kåringen som årets spiller af kvindernes tennisorganisation WTA.

Verdensetteren fra Rumænien vandt blandt andet prisen foran Caroline Wozniacki, der vandt Australian Open efter en finalesejr over netop Simona Halep. Det var danskerens første Grand Slam-triumf.

Simona Halep vandt senere sin første Grand Slam-titel i French Open og blev også mester af Rogers Cup i Toronto, ligesom hun er sikker på at slutte året som verdens nummer et.

De øvrige nominerede til årets spiller var Wimbledon-vinderen Angelique Kerber fra Tyskland, US Open-mesteren Naomi Osaka fra Japan samt tjekken Petra Kvitova, der er med fem titler i år er den spiller, der har vundet flest turneringer i 2018.

WTA har også uddelt flere andre priser fredag. Årets gennembrud gik til Aryna Sabalenka, årets comeback til Serena Williams, mens årets mest forbedrede spiller blev vundet af Kiki Bertens.

Prisen som årets spiller er en lille trøst for Simona Halep, der var tvunget til at melde afbud til sæsonfinalen i Singapore på grund af store smerter i ryggen.

Du kan følge kampen mellem årets otte bedste spillere direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Caroline Wozniackis første kamp i sæsonfinalen mod Karolina Pliskova bliver vist på søndag klokken 13.25 på TV 2.