Wimbledon

Wimbledon laver stor regelændring

I 2010 brugte John Isner (tv) og Nicolas Mahut mere end 11 timer på at færdiggøre en kamp i Wimbledon. Suzanne Plunkett / Scanpix Denmark

Fra og med næste år skal der spilles tiebreak i det afgørende sæt ved den legendariske tennisturnering i Wimbledon.

For otte år siden kom tenniskampen ved Wimbledon til at gå over i historien som den længste nogensinde.

Over tre dage skulle der gå amerikanske John Isner og Nicolas Mahut fra Frankrig 11 timer og 5 minutter, før Isner vandt femte og afgørende sæt med 70-68.

Den slags maratonkampe kommer Wimbledon nu næppe til at være garant for.

Fredag meddelte arrangøren af den legendariske turnering, at der fra og med næste år vil blive sat en grænse i de afgørende sæt, således at der spilles tiebreak ved stillingen 12-12.

Kvinderne spiller bedst af tre sæt, mens herrerne spiller bedst af fem sæt.

I tiebreak spilles der i udgangspunktet til syv point, men en spiller skal dog vinde med to overskydende point.

Wimbledon går dermed til dels i fodsporene på en anden Grand Slam-turnering, US Open, hvor der spilles tiebreak i afgørende sæt ved stillingen 6-6. Australian Open og French Open har ikke sat en grænse op i de afgørende sæt.

- Vores holdning er, at tiden var inde til at introducere tiebreaken for kampe, der ikke har fundet deres naturlige afslutning på et fornuftigt tidspunkt i det afgørende sæt, siger Philip Brook, der er bestyrelsesformand i All England Lawn Tennis Club, hvor Wimbledon afholdes.

- Selvom vi er klar over, at kampe sjældent går langt ind i det afgørende sæt, mener vi, at en tiebreak ved 12-12 rammer en retfærdig balance, som tillader spillerne tilstrækkelig mulighed for at afvikle kampen til deres fordel, samtidig med at vi garanterer, at kampene bliver afsluttet inden for en acceptabel tidsramme.

Under årets udgave af Wimbledon-turneringen blev en af historiens længste tenniskampe en realitet, da Kevin Anderson i semifinalen slog John Isner med 26-24 i det afgørende sæt.

Kampen varede 6 timer og 36 minutter og er den fjerdelængste kamp nogensinde. Kevin Anderson udtalte efterfølgende, at han håbede, det var en tegn til Grand Slam-turneringerne om forandring.

Wimbledon er ellers en turnering, der virkelig holder fast i traditionerne fra gamle dage.

Verdens ældste turnering, der blev spillet for første gang i 1877, har for eksempel en dresscode, hvor spillerne skal være klædt i hvidt.

Kønnene i Wimbledon bliver omtalt som gentlemen og ladies. Og ikke men og women.