Tennis

Clara Tauson tager stort spring - blandt verdens tre bedste juniorer

Efter en turneringssejr i Japan i weekenden er Clara Tauson nu rykket op som nummer tre på juniorverdensranglisten.

Clara Tauson tog en overbevisende sejr i Osaka Mayor’s Cup søndag, hvor hun i finalen slog kinesiske Qinwen Zheng med cifrene 6-0, 6-1.

Sejren sender den blot 15-årige dansker syv pladser frem på juniorverdensranglisten, så hun nu ligger på tredjepladsen. Juniorranglisten, som det internationale tennisforbund (ITF) står bag, gælder ellers for spillere helt op til 18 år.

Tredjepladsen på verdensranglisten er blot én plads fra Caroline Wozniackis bedste placering på juniorverdensranglisten. Tilbage i 2006 lå hun på andenpladsen på juniorranglisten. Dengang var hun 16 år.

Clara Tauson har mulighed for at avancere yderligere på verdensranglisten, når hun i denne uge deltager i juniorernes sæsonfinale, ITF Junior Masters, der finder sted i kinesiske Chengdu.

Her skal hun kæmpe mod de otte bedste tennisspillere på 18 år eller derunder, og det er noget, som Clara Tauson ser frem til, lyder det fra hendes træner og far, Søren Tauson:

- I næste uge (denne uge, red.) venter en ny og stor oplevelse, et nyt sted. Det er andre typer baner, andre bolde - det er forfra. Men det er jo netop både charmen og udfordringen ved tennis. Clara glæder sig til at være en del af Masters-turneringen, siger Søren Tauson.

TV 2 SPORT håber at vise kampe eller klip fra Clara Tausons færd i sæsonfinalerne, men det afhænger af lodtrækningen og kampprogrammet.

Til gengæld kan du se de professionelle spilleres sæsonfinaler på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Turneringen startede søndag med et åbningsnederlag for Caroline Wozniacki, der ellers er forsvarende mester. Caroline Wozniacki spiller sin anden kamp i turneringen tirsdag, hvor hun møder Petra Kvitová.