Tennis

Tauson fortsat i storform - vinder første kamp i sæsonfinalen

Tennistalentet Clara Tauson kom godt fra land ved juniorernes sæsonfinale i Chengdu, da hun vandt den første kamp i gruppespillet.

Se Clara Tausons to sidste gruppekampe ved juniorernes sæsonfinale torsdag og fredag på TV 2 PLAY. 

De gode takter ser ud til at fortsætte for et af landets største tennistalenter Clara Tauson. 

Danskeren besejrede onsdag En Shuo Liang fra Kinesiske Teipei i den første kamp ved juniorners sæsonfinale i Chengdu og fulgte dermed flot op på sidste uges triumf i Osaka Mayor’s Cup i Japan. 

Tauson, der i denne uge rykkede op som nummer tre på juniorernes verdensrangliste, skulle bruge tæt på en halvanden time, før hun kunne smide armene i vejret og glæde sig over en sejr på 7-6, 6-1 over Liang, der selv er nummer seks på ranglisten. 

- Jeg har det godt. Det var en god sejr for mig i dag. Det var rigtig rart. Det var en god bane, og jeg følte, at jeg var klar til det, så det var jeg glad for, siger Clara Tauson efter sejren.

Den bare 15-årige dansker hang ellers efter flere gange i første sæt, hvor hun både var nede med et break og også var bagud 1-4 i sættets afgørende tiebreak. 

Men Clara Tauson formåede alligevel at komme tilbage og vinde sættet. I andet sæt brød danskeren hurtigt Liangs serv - og herfra så hun sig ikke tilbage og vandt sikkert kampen. 

Sæsonfinalerne har et specielt format, hvor et gruppespil skal afvikles inden knockout-fasen. Foruden En Shuo Liang er Tauson havnet i gruppe med verdens nummer 8 og 16, kinesiske Xinyu Wang og Leylah Annie Fernandez fra Canada.

De to bedste spillere går videre til semifinalen. 

Turneringens anden gruppe består af kinesiske Xiyu Wang, Eleonora Molinaro fra Luxembourg og franske Clara Burel. 

Torsdag møder Clara Tauson kinesiske Xinyu Wang, og fredag gælder det Leylah Annie Fernandez i den sidste gruppekamp. Begge kampe spilles omkring klokken 10.30 dansk tid og kan ses på TV 2 PLAY.