Tauson fuldender stort comeback og spiller sig i semifinalen

Clara Tauson leverede torsdag et stort comeback og er i semifinalen ved juniorernes sæsonfinale, efter hun besejrede kinesiske Xinyu Wang i tre sæt.

Se Clara Tausons sidste gruppekamp på TV 2 PLAY fredag omkring klokken 10.00. 

To kampe, to sejre. 

Sådan ser statistikken ud for det danske tennistalent Clara Tauson ved juniorernes sæsonfinale, efter hun torsdag leverede et stort comeback mod hjemmebanehåbet Xinyu Wang og vandt 0-6, 7-6, 6-4. 

Dermed er danskeren sikker på en plads i semifinalen allerede før fredagens sidste gruppekamp mod canadiske Leylah Annie Fernandez. 

Og i første sæt så en semifinaleplads ellers ud til at være langt væk. Xinyu Wang gik hårdt på Tausons serv og returnerede med en fart, som danskeren havde mere end svært ved at håndtere. 

I kineserens egne servepartier var der heller ingen slinger i valsen, hvor hun i løbet af hele første sæt blot afgav to point - og efter bare 22 minutter var første sæt et afsluttet kapitel. Uden et eneste dansk parti. 

Det blev markant bedre i andet sæt for Tauson. Det danske stortalent fik styr på sin serv og formåede besvare kineserens hårde returneringer. 

Clara Tauson, der i denne uge rykkede op som nummer tre på juniorernes verdensrangliste, var også flere gange godt med i Wangs serveparti, hvor mulighederne for et break bestemt var til stede. 

Men ved stillingen 5-5 var det i stedet Xinyu Wang, der brød Tausons serv, og løbet så ud til at være kørt. Men danskeren ville det anderledes og brød med det samme tilbage. Dermed skulle sættet afgøres i tiebreak. 

Her kom Clara Tauson bedst fra start og sikrede sig en føring på 4-1, inden kineseren svarede igen og vandt de efterfølgende fire bolde. Men danskeren holdt hovedet koldt og kunne ved hjælp af flot spil og kinesiske fejl glæde sig over at have vundet et dramatisk andet sæt. 

I begyndelsen af tredje og afgørende sæt lavede Tauson en række fejl, og Wang fik brudt danskerens serv. Men endnu en gang beviste den danske teenager, at hun var i stand til at svare igen. 

Clara Tauson vandt de efterfølgende tre partier, og selvom kineseren fik pyntet på resultatet, så kunne danskeren juble over en sejr på 6-4. 

I onsdagens første kamp slog Clara Tauson den to år ældre En Shuo Liang fra Kinesiske Taipei i to sæt. 

Fredag møder Clara Tauson den 16-årige canadier Leylah Annie Fernandez i den tredje og sidste gruppekamp. Du kan se kampen på TV 2 PLAY fra cirka klokken 10.00.