Tennis

Wozniacki advarer Tauson om at blive 'hængende'

Caroline Wozniacki lovpriser det unge tennistalent Clara Tauson, men advarer hende samtidig om at blive 'hængende' for lang tid på næstøverste niveau.

Se Clara Tausons to sidste gruppekampe ved juniorernes sæsonfinale torsdag og fredag på TV 2 PLAY. 

Fremtiden ser lys ud for tennistalentet Clara Tauson, der er blandt verdens bedste juniorspillere. 

Men danskeren, der senest vandt Osaka Mayor’s Cup i Japan og i denne uge spiller juniorernes sæsonfinale i Chengdu, skal passe på, at hendes udvikling ikke går i stå, vurderer tennisstjernen Caroline Wozniacki. 

Man skal hurtigt videre fra ITF-turneringerne og komme ind på WTA-touren

Caroline Wozniacki

15-årige Tauson spiller primært juniorturneringer, men har enkelte gange prøvet sig af på seniorniveau, hvor hun eksempelvis har vundet to ITF-turneringer, der er turneringer i flere forskellige niveauer under det øverste stadie i kvindetennis, WTA-touren. 

- Det er klart, at man skal hurtigt videre fra ITF-turneringerne og komme ind på WTA-touren, for jeg tror, at hvis man bliver hængende på ITF-niveau i for lang tid, så kan det være svært at komme ud af, siger Caroline Wozniacki, der også lovpriser den unge dansker. 

- Hun har gjort det rigtig godt, og jeg håber, det kommer til at gå hende godt, når hun træder ind i de voksnes rækker også, siger den tidligere verdensetter. 

Caroline Wozniacki, der selv spiller sæsonfinalen for de professionelle i denne uge, spillede sin første kamp på WTA-touren i 2005. Siden da er det blevet til 71 uger som nummer et på verdensranglisten og 30 titler - heriblandt Australian Open i januar og sæsonfinalen i 2017. 

- Jeg synes, min overgang gik forholdsvis nemt. Jeg gik ind og vandt en masse turneringer til at starte med, og det gjorde så, at jeg kunne spille de større turneringer lidt nemmere, siger Caroline Wozniacki. 

Allerede i teenageårene fik Wozniacki stor modstand, da hun i juniorårene mødte spillere som Petra Kvitova, Victoria Azarenka og Agnieszka Radwanska, der alle har været i Grand Slam-finaler og blandt de to bedste på verdensranglisten. 

- Vi var en rigtig god juniorgruppe, der kom ind sammen. Vi har alle været i top-fem i verden – og nogle af os er det stadigvæk. Men alle dem, jeg spillede med, har faktisk haft en rigtig god karriere, så jeg var heldig, at vi i den gruppe kunne trække hinanden op.

Om Clara Tauson på et tidspunkt kommer til at spille om Grand Slam-titler, må tiden vise. I denne uge gælder det først og fremmest sæsonfinalen, hvor hun i den første kamp besejrede En Shuo Liang fra kinesiske Taipei i to sæt.