Tennis

Eksperter chokerede over syg Wozniacki

Caroline Wozniacki her ved sin sidste kamp ved sæsonfinalen i Singapore. Vincent Thian / Ritzau Scanpix

Det kom som et stort chok for flere tenniseksperter, da Caroline Wozniacki offentliggjorde, at hun lider af den kroniske sygdom leddegigt.

Caroline Wozniacki gav torsdag hele tennisverden noget at tale om, da hun efter sæsonens sidste kamp offentliggjorde, at hun lider af den kroniske sygdom leddegigt.

En udmelding, der ikke kun har skabt overskrifter og masser af samtalestof, men i lige så høj grad skabte forbavselse hos nogle af de største tenniseksperter på kvindernes WTA-tour.

- Jeg var fuldstændig chokeret, fortæller Samantha Smith, der er tidligere tennisspiller og nu fungerer som ekspert, til TV 2 SPORT.

Og briten er ikke den eneste, der måtte spærre øjnene op, da Wozniacki detaljeret fortalte om sin sygdom efter nederlaget til Elina Svitolina ved sæsonfinalen torsdag.

- Det var helt klart et chok for mig, lyder det fra Courtney Nguyen, der arbejder som journalist på WTA-insider, til TV 2 SPORT. 

Det var Courtney Nguyen, der fik den danske tennisstjerne til åbne op om sygdommen på torsdagens pressekonference.

- Jeg havde en fornemmelse af ,at der var noget, som vi ikke vidste noget om. Så da jeg spurgte torsdag, hvad det var, der havde gjort hendes år så hårdt, som hun selv havde beskrevet det, var jeg ikke sikker på, hvad jeg ville få. Og jeg havde helt sikkert ikke forventet det svar.

Wozniacki modtog behandling på banen torsdag i kampen mod Elina Svitolina.

Den ultimative fighter

Men selvom det kom bag på det meste af tennisverden, at Australien Open-vinderen kæmper med helbreddet, så er eksperterne ikke i tvivl om, at hvis der er én tennisspiller, der kan fortsætte karrieren som før med leddegigt, så er det den 28-årige dansker.

- Hun plejer bare at kunne køre på. Men hun ramte en dårlig periode efter sejren i Australien Open. Men noget af det giver mening nu, hvis det er, hun har kæmpet med den her sygdom. Men jeg synes, hun har håndteret det fantastisk godt, fortæller Samantha Smith til TV 2 SPORT. 

- Jeg elsker hendes attitude. Det er alvorligt det her. Men hvis nogen kan håndtere den her situation, så er det hende. Jeg hørte på pressemødet, at hun vil være et forbillede for folk med denne sygdom, og det elsker jeg hende for. Hun er en utrolig kvinde. Og jeg tror, hun vil tage det her, som endnu et bjerg, hun skal bestige. Hvis man giver hende et bjerg at bestige, så klatrer hun op. 

Samme opfattelse sidder Samantha Smiths ekspertkollega Courtney Nguyen med.

- Hun er den ultimative fighter, og hun har gennemført den her sæson med målet om at vinde. Hun er den hårdeste kvinde på touren.

Overrasket brormand

Én af de få personer udover Caroline Wozniacki selv, der kendte til sygdommen inden i går, var hendes bror Patrik Wozniacki.

Men selvom han var bekendt med sygdommen, var der også her stor overraskelse - særligt over timingen af nyheden. 

- Jeg blev meget overrasket. Lige så snart hun sagde det, måtte jeg også skrive til David Lee (Caroline Wozniackis forlovede, red.) og sige, at nu offentliggør hun det. Det kom meget bag på os alle sammen, fortæller Patrik Wozniacki til TV 2 SPORT.

- Jeg tror gerne, at hun har villet forklare, hvorfor resultaterne måske ikke har været, som de skulle være omkring Wimbledon og de næste måneder frem. Hun havde mange tidlige nederlag, inden hun så gik hele vejen i China Open, hvor hun netop begyndte at få den medicin og endelig begyndte at få lidt mere styr på, hvad det egentlig var, der var galt.

Nu kan Caroline Wozniacki dog se frem til lidt ro og noget tid væk fra tennisbanen. Først i januar er hun tilbage i kamp.

Lørdag har du mulighed for at se en anden dansk tennisspiller i aktion. Clara Tauson spiller semifinale ved juniorernes sæsonfinale, når hun møder Maria Camilla Osorio Serrano fra Colombia. Kampen spilles lørdag cirka klokken 7.30 og bliver vist på TV 2 SPORT.