Gigtramt Wozniacki bør lære af Venus Williams, mener tennislegende

Caroline Wozniacki offentliggjorde tidligere på ugen, at hun lider af leddegigt. Flere eksperter har stor tiltro til, at hun vender stærkt tilbage.

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki sluttede sæsonen af i Singapore til sæsonfinalerne, hvor hun efter sit exit offentliggjorde, at hun døjer med leddegigt.

Dermed er danskeren i samme situation som Venus Williams, der fik konstateret leddegigt tilbage i 2011.

Siden da har amerikaneren kæmpet sig tilbage til verdenstoppen, og det forventer tennisekspert og tidligere topspiller Chris Evert også, at Caroline Wozniacki kan gøre.

- Venus har fået bragt det i orden, og hun har ændret sit skema og sin diæt. Jeg synes, hun har haft positive resultater.

- Jeg tror, Caroline kan gøre det samme – hun skal ”bare” undersøge det og gå til de bedste læger. Jeg tror på, det bliver godt. Hvis nogen er stærk og kan komme igennem det, er det hende. Hun er lavet af stål, siger Chris Evert til TV 2 SPORT.

Efter at have haft problemer i flere måneder blev danskeren undersøgt efter US Open, hvor lægerne gav danskeren diagnosen.

Men det var først torsdag i denne uge, at danskeren delte diagnosen med hele verden.

Til pressekonferencen var det tenniseksperten Courtney Nguyen, der stillede Caroline Wozniacki det spørgsmål, der fik danskeren til at fortælle om sygdommen.

Netop Courtney Nguyen vurderer også, at danskeren kan lære af sin amerikanske konkurrent og veninde, Venus Williams.

- Hun (Venus Williams, red.) blev diagnosticeret efter US Open for nogle år siden. Det tog hende et stykke tid at finde ud af, hvordan hun skulle håndtere det, men da hun gjorde det, endte hun med at få en af sine bedste sæsoner nogensinde – nemlig sidste år, hvor hun kom i finalen i sæsonfinalen og kom tilbage i top ti, fortæller Courtney Nguyen og tilføjer:

- Hvis der er nogen, som kan håndtere modgang og nærmest gøre det til en grund til at blive ved og kæmpe videre, synes jeg, det er Caroline Wozniacki.

Den danske tennisstjerne har spillet sin sidste kamp i denne sæson og holder nu ferie, inden hun begynder træningen til 2019-sæsonen.