Tennis

Tauson sikrer medalje ved sæsonfinalen

Clara Tauson vandt søndag kampen om tredjepladsen ved juniorernes sæsonfinale i to sæt over En Shuo Liang fra Kinesiske Taipei.

Selvom det blev til et nederlag i semifinalen, så rejser Clara Tauson ikke tomhændet hjem fra juniorernes sæsonfinale i Chengdu. 

Danskeren besejrede i kampen om tredjepladsen En Shuo Liang fra Kinesiske Taipei med 6-2, 6-3 og fik dermed oprejsning efter lørdagens nederlag i tre sæt mod colombianske Maria Camilla Osorio Serrano. 

- Jeg er glad for, jeg vandt. Det var en fin kamp for mig. Jeg spillede jo udmærket, og det er jeg glad for, siger Clara Tauson, der nu vender hjem til Danmark. 

Tauson har haft en god afslutning på sæsonen, hvor hun i sidste uge vandt Osaka Mayor's Cup og fulgte i denne op med en tredjeplads i sæsonfinalen. 

Derudover er danskeren rykket op som nummer tre på juniorernes verdensrangliste, og det er noget, der giver selvtillid forud for den kommende sæson. 

- Jeg glæder mig utrolig meget til næste sæson. Selvfølgelig giver det mig noget selvtillid at komme ud af junior sådan her, og jeg glæder mig til at spille noget mere næste år, siger Clara Tauson. 

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal resten af året. Men jeg ved, at jeg skal have en preseason, som bliver meget hård for mig. Det er hårdt at skulle igennem så meget, så jeg glæder mig til at være færdig med det næste år, siger den 15.årige dansker videre. 

Clara Tauson har i løbet af sæsonen også vundet store turneringer i Kroatien, Italien og Canada. 

Juniorernes sæsonfinale blev vundet af franske Clara Burel, der i finalen slog Tausons overkvinde Maria Camilla Osorio Serrano i to sæt.