Tennis

Verdens nummer et stopper samarbejdet med sin træner

Darren Cahill skal ikke længere træne Simona Halep, da han har valgt at trække sig tilbage fra trænergerningen i et år af familiære årsager.

Siden 2015 har Darren Cahill været træner for rumænske Simona Halep, men ved årsskiftet skal verdensetteren finde sig en ny træner.

Af familiære årsager tager han nemlig en pause på et år. Det fortæller den rutinerede australske tennistræner, som også har trænet André Agassi og Lleyton Heweitt, på Instagram.

- Efter mange overvejelser og diskussioner og mange år med over 30 uger på farten væk fra min familie har jeg besluttet at tage 12 måneders pause fra træningsgerningen for at være hjemme og være der for mine børn, som går ind i vigtige faser i deres liv med sidste år af skole, sport og forberedelser til universitet, lyder det blandt andet fra Darren Cahill.

Samarbejdet mellem Halep og Cahill har været yderst succesfuldt, og i de seneste to år har det betydet, at rumæneren har kunnet gå til sæsonpause som verdensetter.

Denne tendens, håber Haleps nu tidligere træner, fortsætter.

- Jeg ønsker Simo (Simona Halep) og holdet intet andet end fortsat succes, og jeg ser frem til at støtte hende fra sidelinjen i det kommende år.

Cahill holder dog ikke helt pause fra tennis. For udover at tilbringe mere tid med sin familie skal han fungere som tennisekspert for amerikanske ESPN ved Grand Slam-turneringerne.