Federer tilgiver bolddreng og Zverev efter fumleri

16x9
Roger Federer måtte lige sunde sig undervejs i andet sæt. Foto: Ben Stansall / Ritzau Scanpix

Der er ingen sure miner hos Roger Federer, der har tilgivet den bolddreng, som tabte en bold under en kamp.

Roger Federer håber ikke, at en bolddreng får søvnløse nætter over en uheldig episode i lørdagens semifinale ved sæsonfinalen i tennis.

Her endte Federer med at tabe 5-7, 6-7 til Alexander Zverev, og det skyldtes blandt andet et kontroversielt point, hvor en bolddreng tabte en tennisbold.

Det betød, at pointet skulle spilles om, og Federer var henne at snakke med både dommeren og bolddrengen.

Roger Federer snakkede både med dommeren og med bolddrengen nede ved siden af dommeren.
Roger Federer snakkede både med dommeren og med bolddrengen nede ved siden af dommeren. Foto: Ben Stansall / Ritzau Scanpix

- Han sagde: Ja, jeg tabte bolden. Og det er okay, det er ikke noget problem, det sker. Alt er godt. Jeg håber ikke, at han får søvnløse nætter over det.

- Det er i sidste ende ikke nogen stor ting. Det er livet, det er sport. Jeg er bestemt ikke sur på bolddrengen, siger Federer ifølge Reuters.

Fumleriet skete dog på et skidt tidspunkt for Federer.

Schweizeren var foran 4-3 i andet sæts tiebreak, og midt i en duel stoppede Zverev pludselig med at spille og gjorde dommeren opmærksom på en løs bold i udkanten af banen.

Bag en uvidende Federer havde en bolddreng tabt en af de gule tennisbolde, som nåede at trille en meter frem, inden den hurtigt blev samlet op igen. Men skaden var sket.

Dommer Carlos Bernardes anerkendte Zverevs protest og besluttede, at pointet skulle spilles om.

Derefter hamrede Zverev et servees afsted og kom efterfølgende også foran 5-4.

Federer virkede rystet og sendte en simpel flugtning med forhånden i nettet, så Zverev fik to matchbolde, hvoraf den 21-årige tysker udnyttede den anden.

- Det var åbenlyst et stort kald. I stedet for at være midt i en duel i en god position, så fik jeg et servees imod mig. Det gjorde en forskel. Men det er hypotetisk at tale om nu, siger han.

Federer har forståelse for Zverevs handling og vil ikke kalde den sportsligt unfair, men derimod modig.

- Jeg synes, det var et modigt træk af Sascha (Zverevs kælenavn, red.) at stoppe duellen, fordi dommeren kunne bare sige: Desværre, du er midt i en duel. Jeg er ligeglad, du har tabt pointet, jeg så det ikke.

- Jeg ved ikke, hvad reglerne siger. Jeg har altid troet, at det var dommerens beslutning og ikke spillerens, siger Federer.

Zverev mødte lige efter kampen buh-råb fra nogle af tilskuerne, da han skulle interviewes, og tyskeren undskyldte gentagne gange for episoden.

- Jeg kan ikke lide buh-råb. Vi ser det hele tiden i andre sportsgrene, men i tennis er det sjældent.

- Så når det sker, bliver det meget personligt og direkte. Det var uheldigt, at det skete, og det havde Sacha ikke fortjent, lyder det fra Federer.