Serena Williams hædret som årets kvindelige atlet

Verdens største nyhedsbureau, AP, har kåret Serena Williams som årets kvindelige atlet, selvom hun ikke har vundet nogen titler i 2018.

Sportsligt har 2018-sæsonen ikke budt på mange nævneværdige successer for Serena Williams. 

Den amerikanske tennisstjerne kom godt nok i to Grand Slam-finaler - ved Wimbledon og US Open - men ligesom ved hendes resterende fem WTA-turneringer i løbet af året, lykkedes det ikke Williams at stryge til tops.

Det er dog heller ikke derfor, at hun er blevet kåret til 'årets kvindelige atlet' for femte gang af verdens største nyhedsbureau, Associated Press.

Hvor de sidste fire kåringer er sket på baggrund af Williams' dominans på tennisbanen, skyldes det denne gang hendes vedholdenhed.

Den 37-årige tennisdronning vinder prisen med 93 point, mens gymnasten Simone Biles blev nummer to med 68 point.

Tredjepladsen gik til basketball-spilleren Arike Ogunbowale, mens snowboarderen Chloe Kim og svømmeren Katie Ledecky blev henholdsvis nummer fire og fem. 

Hård vej til comeback

Efter at have født en datter den 1. september 2017 skulle der gå 19 måneder, inden Serena Williams gjorde comeback på WTA Touren i marts. 

Det blev et forløsende punktum for et krævende forløb, hvor hun var tæt på at dø og måtte komme sig efter fire forskellige operationer som følge af blodpropper og en voldsom hoste, der fik såret fra hendes kejsersnit til at gå op. 

Nogle måneder efter comebacket skabte Williams overskrifter ved at stille op til French Open i en sort heldragt, som - udover at få hende til at føle sig som en superhelt - var et signal til alle de kvinder, der har skulle kæmpe sig tilbage efter en hård graviditet. 

- Til alle de mødre derude, der har haft en svær vej tilbage fra graviditet - værsgo. Hvis jeg kan gøre det, kan I også, skrev hun selv på Twitter. 

Heftig diskussion i Grand Slam-finale

Williams' sidste kamp i sæsonen blev finalen ved Grand Slam-turneringen US Open den 8. september, hvor hun tabte i to sæt til Naomi Osaka. 

Og selvom Osaka skrev sig i historiebøgerne ved at vinde sin første Grand Slam, var det alligevel Serena Williams, der løb med opmærksomheden.

Amerikaneren var nemlig så utilfreds med dommeren i andet sæt, at hun, foruden en advarsel for at modtage coaching fra tilskuerrækkerne, brokkede sig til en straf på et helt parti for blandt andet at kalde dommeren for 'en tyv'.

Optrinnet kostede hende samtidig en bøde på godt 100.000 kroner.

Serena Williams får atter mulighed for at vinde sin 24. Grand Slam-titel til januar, hvor hun står til at skulle spille Australian Open. 

Williams vandt også prisen som årets kvindelige atlet i 2002, 2009, 2013 og 2015.