Tennis

Wozniackis succes afhænger af gigtsygdom, mener Løchte

Evnen til at presse sig selv hører til blandt tennisstjernens vigtigste forcer, mener kollegaen.

Hvor meget kommer gigtsygdommen til at påvirke Caroline Wozniacki i 2019?

Svaret på det spørgsmål kommer til at få stor betydning for tennisstjernens chancer for succes i den 2019-sæson, der står for døren.

Hun virker som den Caroline, jeg altid har kendt, der træner knaldhårdt

Patrik Wozniacki

Det mener danskerens kollega Frederik Løchte Nielsen.

- Det eneste spørgsmålstegn, jeg har omkring hendes sygdom, er, hvordan hun håndterer den, siger Frederik Løchte Nielsen.

Hverken Caroline Wozniackis tennisfaglige niveau eller mentale parathed bekymrer ham, men det gør leddegigtsygdommen reumatoid artritis, som den 28-årige dansker fortalte offentligheden om efter 2018-sæsonen.

- Carolines fysik og evne til at håndtere kvantitet og presse sig selv er nogle af hendes stærkeste kvaliteter, og med denne sygdom, der tager den slags ud af hendes hænder og udfordrer de kvaliteter endnu mere, vil hendes succes i mine øjne var afhængig af, hvor meget hun kommer til at mærke til sygdommen, og hvor godt hun administrerer den, siger Frederik Løchte Nielsen og uddyber:

- Som regel trives hun godt med mange turneringer, som jeg ser det, men hun vil måske have godt af at trappe lidt ned på turneringerne i år.

Virker fit til træning, siger bror

Caroline Wozniacki flyver lørdag til Auckland, hvor hun indleder den nye sæson i turneringen ASB Classic.

Forud er gået en opstart, der indtil videre har givet positive svar angående gigtsygdommen.

- Hun virker fit, fortæller tennisekspert og bror til den danske stjerne, Patrik Wozniacki.

- Hun har det godt og mærker ikke noget. Og det er egentlig det, der er det vigtigste for mig. Hun virker som den Caroline, jeg altid har kendt, der træner knaldhårdt, så det virker positivt, mener Patrik Wozniacki, der både har fulgt sin søsters træninger på tennisbanen og i styrkelokalet de seneste uger.

Baseret på de træningstimer vurderer han faktisk Caroline Wozniackis fysiske forfatning til på nuværende tidspunkt at være bedre end tidligere.

- I tidligere sæsoner har hun haft lidt ondt efter en lang off-season-periode, men det virker ikke som om, hun har ondt, og det er rigtig vigtigt, fortæller Patrik Wozniacki.

Caroline Wozniacki erklærer sig også klar til den nye sæson, hvis første store mål er titelforsvaret i Australian Open. Det gør hun klart i et opslag på det sociale medie Instagram.

- At blive diagnosticeret med reumatoid artritis efter at have kæmpet med fysikken i måneder gav mig en ny udfordring at overkomme og en ny mission i at skabe opmærksomhed om sygdommen. Kom an, 2019, skriver Caroline Wozniacki blandt andet på sin profil.

Her kalder danskeren også Grand Slam-sejren i 2018 for "en livslang drøm", der var "værd at vente på".

Titelforsvaret i Australian Open begynder i midten af januar.

Danskeren spiller imidlertid allerede første kamp i ASB Classic nytårsaften eller nytårsdag. Den kan du se på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.