Tennis

Karrierestop betyder ændret opstart for Wozniacki

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki har ikke spillet træningskampe denne vinter, da den vante partner har indstillet karrieren.

Caroline Wozniacki er rejst til sin første turnering i år uden en træningskamp i benene.

- Hun plejer at spille med Francesca Schiavone, som også bor i Miami, men hun har stoppet karrieren, og derfor har Caroline faktisk kun trænet med hitting-partnere, fortæller hendes bror og ekspert på TV 2 SPORT, Patrik Wozniacki.

- Serena Williams var forbi et par dage, hvor de kun trænede og ikke spillede kamp. Så hun har faktisk ikke spillet nogen træningskampe i Miami. Det har været spil med to hitting-partnere, og det tror jeg egentlig har virket fint, siger han.

Derfor går den danske tennisstjerne anderledes ind til sæsonens første måned, hvor hun blandt andet skal forsøge at forsvare sin Australian Open-titel, end sidste år, hvor Francesca Schiavone stadig var aktiv, og de forberedte sig på sæsonen sammen.

Efter 20 år som aktiv stoppede den 38-årige italiener karrieren i år.

Hun har nogle gange haft en tendens til at være lidt sur og umotiveret i nogle træningspas

Patrik Wozniacki

Caroline Wozniacki starter sæsonen, når hun den første dag i januar møder en kvalifikationsspiller i ASB Classic i Auckland. Inden da spiller danskeren et par træningskampe på newzealandsk grund, fortæller Patrik Wozniacki.

- Og så tager hun en uge før afsted til Australian Open, hvor hun også kan spille nogle træningskampe. Så kampe skal der nok komme masser af, forsikrer han.

Færre timer på træningsbanen

Patrik Wozniacki har fulgt sin søsters træning i december - og her har han set en gladere udgave af hende, end han tidligere har oplevet.

- Hun virker rigtig koncentreret, når hun træner. Hun har nogle gange haft en tendens til at være lidt sur og umotiveret i nogle træningspas, når hun har haft så lang en periode uden kampe, men det har virket som om, hun har været ekstra skærpet, mener Patrik Wozniacki.

Årsagen skal findes i, at Caroline Wozniacki udover den fysiske træning kun har haft ét træningspas med tennis om dagen.

- Det gør, at hun ikke er så træt, når hun endelig træner. Hun træner heller ikke to fulde timer, men halvanden time eller en time og 50 minutter som det længste, fortæller Patrik Wozniacki.

Caroline Wozniacki er førsteseedet i ASB Classic, som hun sidste år var i finalen i.

Turneringen kan følges på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.