Tennis

Tauson kåret som årets juniorspiller

Clara Tauson løber med titlen som årets juniortennisspiller i Danmark for tredje år i træk.

Det danske stortalent Clara Tauson kan se tilbage på et begivenhedsrigt og ikke mindst succesfuldt 2018.

I løbet af sæsonen vandt hun nemlig fem turneringer på ITF's juniortour, hvor de største triumfer var EM-titlen på U18-niveau i sommer og Grade A-turneringen i Osaka i oktober.

Den gode sæson kvalificerede den blot 16-årige Tauson til ITF Junior Masters - sæsonfonalen - for de otte bedste juniorer, hvor hun som den yngste deltager spillede sig til en tredjeplads, hvilket også blev hendes højeste placering på juniorverdensranglisten. 

Det er disse præstationer, der har fået Dansk Tennis Forbund til at kåre hende til 'Årets Juniortennisspiller 2018' for tredje år i træk.

- Clara Tauson har leveret et helt eminent flot år i 2018 og er en fortjent vinder af Årets Juniortennisspiller. Det er ikke kun hendes resultater på banen, der imponerer mig. Hele hendes indstilling til sin tennis giver én troen på, at hun kommer til at udrette store ting i fremtiden,” siger formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, der overrakte prisen til Clara Tauson.

Selv er Tauson selvfølgelig også glad.

- Det er selvfølgelig dejligt at få bekræftet, at jeg har haft nogle gode år, og at man er den bedste junior i Danmark er selvfølgelig rart at vide, siger hun til TV 2 SPORT.

Tidligere har Caroline Wozniacki vundet titlen fire år i træk, men om det kommer så vidt, er Clara Tauson usikker på.

- Selvfølgelig vil jeg gerne sætte rekorder, men jeg fokuserer bare på at blive bedre.

En jury bestående af udvalgte danske sportsjournalister, der vælger imellem tre nominerede indstillet af Dansk Tennis Forbund.

Foruden Clara Tauson var de nominerede Holger Nødskov Rune, der sluttede 2018 som verdens højest rangerede spiller i sin årgang, og i løbet af året blev den yngste dansker nogensinde til at få debut for seniorernes Davis Cup-hold, og Elmer Møller, der nåede finalen ved U16 EM i Moskva.

De to 15-årige herrejuniorspillere var desuden afgørende for det danske Junior Davis Cup-hold, der blev nummer seks ved VM på U16-niveau.

Caroline Wozniacki, som onsdag blev kåret til Årets Tennisspiller 2018, vandt Årets Juniortennisspiller de første fire år prisen blev uddelt.

De sidste ti års vindere af Årets Juniortennisspiller

  • 2017, Clara Tauson
  • 2016, Clara Tauson
  • 2015, U12-landsholdet drenge
  • 2014, Simon Friis Søndergaard
  • 2013, Simon Friis Søndergaard
  • 2012, U13- og U15-landsholdene
  • 2011, Emilie Francati
  • 2010, Mai Grage
  • 2009, Mai Grage
  • 2008, Karen Barritza