Tennis

Topseedet Tauson glæder sig til at blive den 'alle vil slå'

Clara Tauson bliver topseedet til årets første Grand Slam-turnering Australian Open for juniorer.

Jo højere rangeret du er på verdensranglisten, jo større er presset på dig.

Det begynder det danske stortalent, Clara Tauson, for alvor at sande efter et imponerende 2018, hvor den 16-årige tennisspiller vandt fem turneringer, der samtidig sikrede hende titlen som 'Årets Juniortennisspiller' i Danmark for tredje gang i træk

I år bliver hun nemlig - ud fra sin placering som nummer fire på juniorverdensranglisten - topseedet ved årets første Grand Slam-turnering, Australian Open, senere i januar, der også bliver Tausons første store opgave i den nye sæson.

Det øgede pres ved i år at være en af verdens allerbedste juniorspillere fra første slag er dog ikke noget, der tynger hende - tværtimod. 

- Det skal man jo også prøve. Jeg glæder mig vildt meget til at komme ned og spille og prøve at være topseedet, og at det er mig, presset er på, fortæller Clara Tauson til TV 2 SPORT.

- Alle vil prøve at slå mig, så det betyder, at jeg skal være rigtig god i alle kampe, for der er ingen nemme kampe.

Det er første gang i karrieren, at Tauson skal spille Australian Open, og selvom hun først lige skal i omdrejninger efter næsten 3 måneders pause, stoler stortalentet på sin erfaring.

- Jeg glæder mig super meget. Jeg er et år ældre, og jeg har prøvet det her før nu – ikke lige i Australien, men andre store turneringer. Så jeg tager derned med en forventning om, at jeg kan vise mit bedste, fortæller hun. 

Clara Tauson rejser til Australien nogle dage før Grand Slam-turneringen for at spille en mindre opvarmningsturnering.