Tennis

Wozniackis overmand overrasker igen

Bianca Andreescu er ved at slå sit navn godt og grundigt fast. For anden dag i træk har hun slået en tidligere verdensetter.

Igen fredag så Bianca Andreescu ud til at overgå sine egne forhåbninger ved ASB Classic.

For anden dag i træk slog den canadiske teenager en tidligere verdensetter ud af turneringen i New Zealand, da Andreescu gjorde det af med Venus Williams.

Torsdag slog hun Caroline Wozniacki i to sæt, og fredag vandt 18-årige Andreescu 6-7, 6-1, 6-3 over den amerikanske legende.

- Jeg tror, alt er muligt – men i dag gjorde jeg ’det umulige’. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er bare en helt fantastisk følelse, sagde Bianca Andreescu efter kampen.

- Mit mål var kun at kvalificere mig til turneringen og måske nå en runde eller to videre. Nu har jeg slået nogle store spillere….

Længere nåede Andreescu ikke, før publikum brød ud i spontan jubel.

- Jeg tror bare på mig selv, fik hun dog tilføjet efter lidt ventetid.

Springer frem på ranglisten

Det er første gang, Bianca Andreescu når en semifinale i en WTA-turnering. Den øjeblikkelige nummer 152 på verdensranglisten har en placering som nummer 143 som sit hidtil bedste. Det var i august 2017, men efter succesen i Auckland er hun sikker på at rykke frem som nummer 114.

I semifinalen skal Andreescu møde enten Su-Wei Hsieh (nummer 28) eller Sara Sorribes Tormo (nummer 86).

ASB Classic er en af årets første turneringer, som mange bruger til at finpudse formen inden Australian Open senere i januar. Trods succese i Auckland skal Andreescu dog stadig spille kvalifikation for at komme med i Australian Open.