Tennis

Wozniacki udtaget til landsholdet for første gang siden 2016

For første gang siden 2015 kan Caroline Wozniacki i næste måned spille kamp for det danske landshold.

Når Danmark i starten af februar skal spille Fed Cup i Polen, kan det blive med den største stjerne af dem alle på holdet. 

Mandag har Dansk Tennis Forbund i en pressemeddelelse sat navn på de fem spillere, der er i bruttotruppen til næste måneds Fed Cup - og her er den tidligere verdensetter Caroline Wozniacki iblandt. 

Udover Wozniacki består truppen af Clara Tauson, Karen Barritza, Emilie Francati og Maria Jespersen. 

Forbundet oplyser, at der kan forekomme mulige afbud, og det derfor endnu ikke er helt sikkert, at tennisstjernen kommer i kamp. Men hvis det sker, så vil det være første gang siden 2015, at Wozniacki skal spille Fed Cup. 

- Caroline vil selvfølgelig være en forstærkning af holdet. Derfor vil vi gerne strække os langt for at få hende med. Så vi har i samråd med Carolines team valgt at udtage hende og udskyde den endelige beslutning om deltagelse i Fed Cup, siger Fed Cup-kaptajn Jens Anker Andersen i en pressemeddelelse.

Det kan blive afgørende i forhold til danskerens muligheder for at repræsentere de danske farver ved OL i Tokyo næste år, da reglerne foreskriver, at man som udgangspunkt skal have spillet Fed Cup to gange mellem hvert OL. 

Og da Caroline Wozniacki endnu ikke har været en del af det danske landshold siden de seneste Olympiske Lege i Rio, så er der nu kun to chancer tilbage. 

Fed Cup-kampene bliver spillet fra den 6.-9. februar - kort tid efter Australian Open, hvor Caroline Wozniacki skal forsøge at forsvare sidste års titel. Danmark er placeret i Europe/Africa Zone Group 1 sammen med Rusland, Ukraine, Estland, Bulgarien, Sverige og Polen.

De syv nationer bliver ved en lodtrækning den 14. januar inddelt i to puljer, hvor alle møder alle. De to puljevindere skal mødes i en direkte kamp om oprykning, mens puljetaberne skal spille om nedrykning. 

Caroline Wozniacki var en del af det danske Fed Cup-hold i 2015, hvor det blev til tre sejre og en oprykning. Året efter skulle danskeren også have spillet Fed Cup i Egypten, men måtte melde afbud med en ankelskade.