Tennis

Første kamp i mere end 100 dage - verdensetter taber i comeback

Den rumænske verdensetter i kvindetennis, Simona Halep, var onsdag tilbage på banen i en turnering, hvor hun tabte i sit comeback til Ashleigh Barty.

WTA-turneringen i Sydney blev en kort fornøjelse for Simona Halep, da verdens nummer et igen var tilbage på tennisbanen forud for årets første Grand Slam, Australian Open.

Efter knap halvanden times spil måtte verdensetteren notere sig et nederlag i to sæt med cifrene 4-6, 4-6 til australske Ashleigh Barty, der ligger nummer 15 på verdensranglisten.

Halep var sidst i aktion for over 100 dage siden, da hun den 30. september måtte trække sig fra en turnering i Beijing, da hun døjede med en diskusprolaps. Siden kostede samme skade også en plads i sæsonfinalen.

Det så ellers godt ud i første sæt, hvor Simona Halep kæmpede sig tilbage fra 1-3 til 4-4 og ovenikøbet stod med tre breakbolde. Hjemmebanehelten Barty formåede dog at slå igen og snuppede kort efter sættet, da hun i næste parti brød Halep.

Andet sæt blev igen en tæt affære, og da Halep brød sin modstander til 4-3, tegnede det igen lyst. Lige lidt hjalp det dog, og ligesom i første sæt måtte Halep konstatere, at hun ikke var helt tilbage og i stand til at lukke ned. Barty brød tilbage, holdt sin egen serv og brød derefter Halep igen, så sejren kom i hus.

- Jeg synes, at jeg spillede en god kamp, hvis man ser på, at det næsten er fire måneder siden, jeg har spillet en hel kamp. Men Ashleigh Barty spillede virkelig på et højt niveau, og hun fortjente at vinde. Jeg havde mine chancer, men jeg udnyttede dem ikke.

- Jeg har ingen smerter lige nu, og det er et godt tegn. Nu skal jeg restituere, og så må vi se, hvordan jeg har det i morgen, sagde Halep ifølge AP efter nederlaget.

Næste turnering for Halep bliver årets første Grand Slam, Australian Open, der starter på mandag. Sidste år spillede verdensetteren sig hele vejen til finalen, hvor hun som bekendt blev slået af danske Caroline Wozniacki.

Ved siden af skaden har Halep også været nødsaget til at finde sig en ny træner, efter Darren Cahill har trukket sig tilbage i et år af familiære årsager.