Tennis

Tilskuere blev vidne til ’usædvanlig’ Wozniacki-kamp

Caroline Wozniacki fik sig en særlig træningskamp inden Australian Open, hvor der både var dommer, boldbørn samt hawkeye til rådighed.

En gruppe tilskuere kunne onsdag nyde en god omgang tennis, selvom Australian Open endnu ikke er begyndt - og endda helt gratis.

Caroline Wozniacki, der er forsvarende mester, og Elina Svitolina, der er nummer seks i verden, mødtes nemlig i en træningskamp forud for Grand Slam-turneringen. Det skete på Margaret Court Arena, der er den næststørste ved turneringen, hvor tilskuerne kunne komme ind og se de to tennisstjerner spille mod hinanden.

Man kunne umiddelbart tænke, at dette var en simpel opvarmningskamp, men det var mere end det. Til kampen var der nemlig en dommer samt boldbørn til at servicere de to tennisspillere. Tilmed kunne spillerne også gøre brug af hawkeye, hvis de ville. Det fremgår af Australian Opens hjemmeside.

Ifølge TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen sker det ikke ligefrem ofte, at der er så stort et setup til en træningskamp.

- Det er ganske usædvanligt med en kamp, hvor der både er arrangeret dommer og boldbørn, mens hawkeye også benyttes. Selvfølgelig spilles der træningskampe, men det er sjældent, Caroline Wozniacki spiller dem op til turneringer, siger TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen.

- I det her tilfælde har hun dog haft brug for flere kampe, efter hun kun fik to kampe i sidste uges turnering. Det har været vigtigt at få testet serverne, som hun havde svært med i nederlaget til Bianca Andreescu på grund af smerter i maveregionen.

Der er stadig få ting, jeg vil arbejde på

Caroline Wozniacki inden træningskampen

- De giver den gas

Svitolina åbnede første sæt og bankede den allerførste bold direkte på linjen, og dermed var tonen lagt. Det var dog danskeren, der tog det første sæt med 6-3, hvor hun havde flere præcise slag. Der var også plads til flere smil undervejs, da Svitolina kaldte challenge på sin egen serv, selvom hun godt kunne se, at den var alt for lang.

I andet sæt var kampen mere lige, og det skabte stor begejstring blandt de fremmødte tilskuere, der fik lov til at se verdensklassetennis.

Andet sæt blev afsluttet ved 2-2, da spillerne gik direkte til en tiebreak. Den vandt Svitolina og sikrede dermed, at det hele sluttede lige.

Meldingerne fra Melbourne lød på, at spillerne ikke så ud til at tage det roligt og spare på kræfterne, selvom der kun var tale om træning.

- Den forsvarende Australian Open-mester, Caroline Wozniacki, giver den gas i sin tilbagevenden til Melbourne Park. Hun fører 3-0 mod Elina Svitolina i en træningskamp, skriver journalisten Ben McKay, der overværede kampen.

Wozniacki er fortrøstningsfuld

Wozniacki har haft en kort pause, efter hun blev slået ud af WTA-turneringen i Auckland. Danskeren har haft en lille skade i maveregionen, og det har betydet, at hun stille og roligt er vendt tilbage.

Patrik Wozniacki, bror til Caroline, har fortalt, at hans søster er fortrøstningsfuld i forhold til problemerne i maven, og at hun er i bedring. Derfor har hun planlagt flere træningskampe i Australien, og det var en af dem, hun spillede onsdag.

Pausen har hun brugt på at komme sig helt over sin skade, som blandt andet forhindrede hende i at serve med fuld kraft i nederlaget i Auckland mod Bianca Andreescu. Noget, danskeren også beklagede sig over til pressemødet efter kampen.

- Jeg kunne desværre have fået mere ud af mine server og på den måde begyndt duellerne bedre, sagde hun og kiggede ligeledes frem mod forberedelserne til Australian Open.

- Der er stadig få ting, jeg vil arbejde på. Jeg har brug for at spille flere sæt og komme ind i rytmen.

Turneringen begynder 14. januar, hvor Caroline Wozniacki er seedet som nummer tre. Der er lodtrækning til årets første Grand Slam på torsdag.