Tennis

Brag mod Sharapova venter: Her er Wozniackis vej til Grand Slam-forsvar

Caroline Wozniacki møder russiske Maria Sharapova i tredje runde ved Australian Open.

Australian Open har fået en planmæssig begyndelse for danske Caroline Wozniacki. 

Den forsvarende mester af årets første Grand Slam har overbevisende vundet de to første kampe mod henholdsvis Alison Van Uytvanck fra Belgien og svenske Johanna Larsson, men fremover venter der noget en noget større modstand. 

I tredje runde er det nemlig russiske Maria Sharapova, der står på den anden side af nettet. Tennisstjernen har tidligere i karrieren vundet alle fire Grand Slams, men hun har haft svært ved at finde topformen, efter hun i sidste sæson kom tilbage fra en dopingkarantæne. 

Og netop derfor vurderer tennisekspert Peter Bastiansen ikke, at danskeren bør frygte den russiske modstander. 

- Jeg synes ikke, at Sharapova er den værste. Hun er slet ikke den spiller, hun har været. Hun har været verdens bedste tennisspiller og har domineret rigtig mange af de store turneringer og har også vundet. Men jeg synes ikke, at hun er der, hvor hun skal være, siger han. 

Maria Sharapova har ligesom Wozniacki været særdeles overbevisende i de to første kampe, hvor hun blot har afgivet tre partier i kampene mod britiske Harriet Dart og Rebecca Peterson fra Sverige. 

Wozniackis vej til finalen

Herunder er Wozniackis sandsynlige vej til titelforsvaret vurderet ud fra deres seedning, som er markeret i parantesen. 

  • 3. runde: Maria Sharapova (30)
  • 4. runde: Ashleigh Barty (15)
  • Kvartfinale: Petra Kvitova (8)/Aryna Sabalenka (11)
  • Semifinale: Sloane Stephens (5)/Angelique Kerber (2)
  • Finalen: Simona Halep (1)/Serena Williams (16)/Naomi Osaka (4)/Elina Svitolina (6)

Danskeren er seedet som nummer tre i turneringen. Rumænske Simona Halep, der tabte til Wozniacki i finalen i 2018, er seedet som nummer ét, mens tyske Angelique Kerber er seedet som nummer to. Alle tre er fortsat med i turneringen. 

Serena Williams, der vandt Australian Open så sent som 2017, vender tilbage til turneringen efter at være fraværende sidste år på grund af sin nyfødte datter. Den amerikanske veteran er seedet som nummer 16.