Tennis

Trods storstilet show: Wozniacki ville ikke se hele sin lodtrækning

Caroline Wozniacki deltog i en seance, da der skulle trækkes lod til Australian Open, men så ikke selve lodtrækningen. Kim Kyung-hoon / Ritzau Scanpix

Torsdag blev der trukket lod til Australian Open, hvor Caroline Wozniacki er forsvarende mester. Hun fulgte dog ikke med selv.

Margaret Court Arena i Melbourne, hvor der er plads til 7500 mennesker, var pyntet op til fest, da der skulle trækkes lod til årets første Grand Slam-turnering, Australian Open.

Caroline Wozniacki er forsvarende mester, da hun vandt turneringen sidste år med en finalesejr over rumænske Simona Halep. Derfor var danskeren inviteret til det store show, hvor hun ankom med sit trofæ.

Selvom arrangementet var bygget op omkring hele lodtrækningen, der giver mulighed for at spå om kommende modstandere, havde Wozniacki ikke tænkt sig at kigge frem mod, hvem hun eventuelt kunne møde. Hun ser kun på sin kommende modstander i første runde, og det er der en særlig grund til.

- Jeg kigger aldrig på lodtrækningen, for da jeg var juniorspiller for længe siden, plejede jeg at kigge på den, men for det meste tabte jeg, når jeg kiggede frem. Så det betød jo ikke noget, og da jeg så stoppede med at kigge frem i lodtrækningen, begyndte jeg at vinde, så jeg tænkte, jeg ligeså godt kunne fortsætte, sagde Wozniacki i Australian Open-studiet, inden lodtrækningen havde fundet sted.

- For mig handler det om at blive i øjeblikket. Der er så mange gode spillere derude og spillere, der kan slå alle på en god dag. For mig handler det om at fokusere på den enkelte modstander, og hvad jeg skal gøre i den næste kamp. Det er fint at snakke om næste modstander, jeg kan bare ikke snakke om mulige modstandere i en kvart- og semifinale.

Caroline Wozniacki kom gående ind med sit trofæ, da hun ankom til lodtrækningen.

Belgisk modstand til Wozniacki

Efter Caroline Wozniacki havde forladt studiet, fandt lodtrækningen sted. Her kom det frem, at belgiske Alison van Uytvanck blev danskerens modstander i første runde. De har kun mødt hinanden én gang tidligere, og det var på grus i Rom sidste år, hvor danskeren vandt sikkert med 6-1, 6-4.

I anden runde står Wozniacki til at møde enten svenske Johanna Larsson eller hviderusseren Vera Lapko.

Danskeren kan håbe på en bedre start på sit Grand Slam-forsvar, end hun fik i WTA-turneringen i Auckland i starten af året, hvor danskeren tidligt røg ud til canadiske Bianca Andreescu.

Under kampen fik Caroline Wozniacki behandling for en skade i maveregionen, hvor hun undervejs måtte en tur i omklædningsrummet. Også opholdene mellem partierne blev brugt på maveregionen, hvor hun trak op i sin spillerdragt for at sætte tape og plaster på det ømme punkt.

Patrik Wozniacki, der er bror til Caroline, fortæller dog, at hans søster er fortrøstningsfuld i forhold til problemerne, og at hun er i bedring. Hun har ligeledes spillet flere træningskampe - senest onsdag, hvor hun mødte Elina Svitolina.

Caroline Wozniacki med sit trofæ, som hun vandt i 2018.