Wozniacki føler med Murray: - Jeg er ked af det

Caroline Wozniacki er trist over at se en skade tvinge Andy Murray til at indstille karrieren før tid.

Når Australian Open begynder mandag, er det muligvis starten på Andy Murrays sidste store turnering som tennisspiller på topplan.

Årsagen er en alvorlig hofteskade og en større operation, som den skotske stjerne har døjet med følgerne af det seneste år. Det afslørede Murray for nylig på et pressemøde, hvor han havde svært ved at holde tårerne tilbage.

- Det er trist. Jeg er ked af det på Andys vegne, for han er så underholdende at se på. Han er virkelig en fantastisk atlet, og jeg sætter stor pris på alt, hvad han har gjort for kvindetennis, siger Caroline Wozniacki, der er i gang med de sidste forberedelser før titelforsvaret i Australien, til WTA.

- Jeg talte faktisk med ham i går, fordi jeg mødte ham på hotellet. Det er aldrig sjovt, når det ikke sker på egne præmisser. Han elsker sporten, og du kan se, hvor passioneret han er, men der er bare ikke noget at gøre. Sådan er sport nogle gange. Det er svært at forhindre kroppen i at sige stop. 

Prøver sig frem

Caroline Wozniacki sendte selv chokbølger gennem tennisverdenen på et pressemøde i oktober, hvor den danske tennisspiller afslørede, at hun lider af leddegigt

Og selvom hun allerede dengang havde døjet med sygdommen længe, arbejder hun stadig på at finde ud af, hvordan hun håndterer den bedst muligt.

Wozniacki fortæller, at hun har fået konstateret leddegigt efter US Open. Video: TV 2 SPORT

- Jeg prøver hele tiden at blive klogere på, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Jeg lytter til min krop og prøver forskellige ting, forklarer Wozniacki.

- Jeg sørger for at få god massage, behandlinger, isbade og for at strække ud, og jeg gør det hele mere grundigt, end jeg plejer. Samtidig lytter jeg ekstra meget til min krop. Hvis jeg en dag ikke har det godt, tager jeg det med ro. 

Spændt på titelforsvar

Mandag tager Caroline Wozniacki for alvorlig hul på tennisåret 2019, når hun indleder årets første Grand Slam med et opgør mod belgiske Alison Van Uytvanck, der er nummer 52 på verdensranglisten.

- Jeg kan ikke tro, at der allerede er gået et år. Sådan føles det ikke, fortæller Wozniacki om turneringen, hun vandt for første gang i 2018. 

Og selvom det betyder, at mange øjne hviler på danskeren, er hun godt tilpas med rollen som forsvarende mester. 

- Jeg er meget spændt. Det er fedt at være her som forsvarende mester, og jeg tager det bare som en god og sjov udfordring, forklarer hun.

Caroline Wozniackis kamp mod Alison Van Uytvanck spilles mandag klokken 9 dansk tid på anlæggets største bane, Rod Laver Arena.