Tennis

Murray færdig i Australien - Wozniacki og stjerner med underligt 'farvel'

Briten Andy Murray er færdig i Grand Slam-turneringen Australian Open efter et nederlag i fem sæt til spanske Roberto Bautista Agut.

Efter lidt over fire timers spil måtte 31-årige Andy Murray sande, at 22. seedede Roberto Bautista Agut var for stor en mundfuld. Murray tabte med 4-6, 4-6, 7-6, 7-6, 2-6.

Dermed blev første runde i Australian Open endestationen for briten, der op til turneringen havde givet udtryk for, at det meget vel kunne blive hans sidste. Siden en hofteoperation sidste år har han døjet med så store smerter, at han på et pressemøde før Grand Slam-turneringen brød grædende sammen.

Smerten er for voldsom. Jeg ønsker ikke at fortsætte, sagde smerteramt Andy Murray på pressemøde i Melbourne. Video: TV 2 SPORT

Efter mandagens kamp mod Bautista Agut blev Murray noget utraditionelt hentet ud på banen til et interview, hvor det normalt kun er vinderen, der stiller op. Her opstod der en underlig seance, da briten først blev hyldet og tiljublet af tilskuerne, inden der blev hentydet til den mulige sidste kamp. Murray selv gav et overraskende svar.

- Måske ses vi igen. Jeg vil gøre alt, hvad der er muligt. Hvis jeg skal fortsætte, har jeg brug for en stor operation, og selv ikke med den er der garanti for, jeg kommer tilbage. Men jeg vil give det en chance, sagde Murray, inden han igen blev spurgt til kulissen og kampens betydning:

- Det har været et utroligt sted at spille. Hvis det var min sidste kamp, var det en fantastisk oplevelse. Jeg gav alt, hvad jeg havde.

Wozniacki og andre stjerner sagde farvel

På pressemødet op til turneringen, hvor Murray brød grædende sammen, tilføjede han yderlige, at han ville forsøge at kæmpe sig videre til Wimbledon, hvis ikke smerterne blev for store. Med et "måske ses vi igen" til tilskuerne på Melbourne Arena åbnede briten selv spekulationerne om, hvornår han egentlig stopper karrieren.

Turneringsledelsen bag Australian Open havde dog med stor sandsynlighed taget udgangspunkt i pressemødet op til turneringen, hvor Murray brød grædende sammen ved tanken om sin sidste kamp. De havde i hvert fald forberedt en hyldestvideo og et storslået farvel fra hans tenniskollegaer, som de afspillede for briten.

Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic var blandt spillerne, der sagde farvel, som var det sidste kamp. Også Caroline Wozniacki var med i videoen, hvor hun både roste briten og kom en lille invitation:

- Jeg vil savne dig på Touren. Ikke mindst som spiller, men også som person. Du er altid sjov at være i selskab med. Hvis du nogensinde mangler et trænerjob, så er der et ledigt sammen med min far, lød det med et smil fra Wozniacki i videoen.

Andy Murray, der er dobbelt OL-guldvinder, dobbelt Wimbledon-vinder og US Open-vinder så ud til at være på vej ud af turneringen allerede efter de første to sæt, men han nægtede at give op. I femte og afgørende sæt måtte Murray dog indse, at kræfterne ikke var der til at slå Roberto Bautista Agut.

Ved stillingen 1-5 i femte sæt skulle Murray til at serve, da tilskuerne rejste sig og tiljublede briten, som var det sidste parti i karrieren. Murray overlevede endnu et parti, inden kampen blev afgjort.

Klapsalverne mod briten ville næsten ingen ende tage, og spørgsmålet er nu, om Murrays karriere også har et ekstra liv, eller om Australian Opens farvel blev det sidste. Selv ville en uvis stjerne ikke afvise eller bekræfte noget.