Wozniacki buldrer videre i Australian Open

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki er videre til tredje runde i Australian Open. Dermed lever drømmen om at forsvare Grand Slam-titlen.

Caroline Wozniacki befinder sig tilsyneladende rigtig godt på det hårde underlag i Australien, hvor hun onsdag morgen spillede sig et skridt nærmere titelforsvaret i Grand Slam-turneringen.

I naboopgøret mod svenske Johanna Larsson var danskeren aldrig i problemer, og så kunne verdens nummer tre sende ranglistens nummer 77 tilbage mod Sverige. Kampen sluttede med et fornemt slag langs linjen fra danskeren.

Caroline Wozniacki vs. Johanna Larsson

  • Anden runde: 6-1, 6-3
  • Spilletid: 1 time og 6 minutter
  • Spillested: Margaret Court Arena, Melbourne
  • Næste modstander: Maria Sharapova (Rusland) / Rebecca Peterson (Sverige)

Det sagde Wozniacki efter kampen:

- Det er fantastisk. Jeg følte mig hjemme, ligeså snart jeg stod på banen. Det føles bare fantastisk at være tilbage.

Det er fortsat usikkert, hvem Wozniacki møder i tredje runde, men der kan vente et brag mod stjernen Maria Sharapova. Russeren og svenske Rebecca Peterson spiller senere onsdag på samme bane som Wozniacki.

- Det betyder ikke så meget, hvem det bliver. Jeg skal ud og finde mit bedste spil frem, og det er egentlig det vigtigste. Hvis jeg spiller mit bedste, er jeg svær at slå, og hvis de gør det, så er de bare for gode.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Den danske tennisspiller Caroline Wozniacki spillede sig onsdag morgen dansk tid sikkert videre i Australian Open i Melbourne.

Efter en stort set fejlfri kamp fra den forsvarende mester besejrede hun svenske Johanna Larsson i to sæt med cifrene 6-1, 6-3.

Wozniacki og Larsson havde inden onsdagens kamp aldrig før stået over for hinanden. Svenskeren ligger nummer 77 på verdensranglisten, og dermed var Wozniacki klar favorit inden kampen. Det levede danskeren fuldt op til.

Wozniacki flyvende fra start

Den 30-årige Johanna Larsson gjorde, hvad hun kunne, men med sublimt spil fra Wozniacki kom hun til kort allerede fra kampens start.

Wozniacki startede med at bryde svenskerens allerførste serv, efter at hun selv havde holdt serv.

Danskeren havde også store muligheder for at bryde til 4-0, men efter et langt intenst parti endte Larsson med at kæmpe partiet i hus.

I stedet formåede Wozniacki selv at holde serv gennem hele sættet, og med et højt tempo og flotte slag brød hun svenskerens serv til 5-1 og servede derefter sættet hjem efter 27 minutters spil.

Ingen chance for svenskeren

Også i andet sæt var Wozniacki flyvende. Hun stod alle de rigtige steder på banen og læste Larssons spil flot.

Wozniacki brød Larssons serv til 2-1 og kom også på 4-3, før der opstod problemer.

Danskeren fik to breakbolde imod sig i eget serveparti, men hun formåede at holde hovedet koldt.

Dermed afgav Wozniacki ikke et eneste serveparti i kampen, og da svenskerens efterfølgende serveparti blev brudt, kunne Wozniacki række armene i vejret og lade sig hylde i Melbourne.