Wozniacki og Sharapova har lagt kontrovers bag sig

16x9
Caroline Wozniacki kom med en skarp udmelding, da Maria Sharapova havde udstået sin dopingkarantæne. Her ses danskeren efter sin sejr i anden runde ved Australian Open. Foto: Adnan Abidi / Ritzau Scanpix

Ekspert har Caroline Wozniacki som svag favorit i kampen mod Maria Sharapova ved Australian Open.

Maria Sharapova har aldrig lagt skjul på, at hun ikke har behov for at blive venner med sine modstandere på WTA Touren.

- Hvorfor skulle jeg ønske det? For at sikre mig, at de siger pæne ting om mig på pressekonferencerne? Hvad vil det gøre for min tennis?, sagde hun til det amerikanske medie ABC tilbage i 2017.

Dengang havde en gruppe topspillere - blandt andre Caroline Wozniacki - åbent kritiseret Maria Sharapovas wild card til en stor turnering i Stuttgart, fordi de ikke mente, det var fair, at russeren på den måde blev hjulpet tilbage efter at have udstået sin doping karantæne.

- Jeg synes, at alle fortjener en chance mere, og jeg tror, hun kommer tilbage og fighter sig frem. Jeg er sikker på, at hun nok skal gøre det godt. Men samtidig synes jeg, at når en spiller har fået karantæne på grund af doping, så må man starte fra bunden og kæmpe sig op, sagde Wozniacki dengang til The Independent.

Knap to år senere skal Caroline Wozniacki og Maria Sharapova fredag morgen dansk tid mødes på en tennisbane. Det er første gang siden den knap så venlige udveksling på ord tilbage i 2017. Et forløb som ingen af de to i dag forholder sig til.

Jeg synes, at hendes resultater det seneste år siger alt om hendes spil

Maria Sharapova om Caroline Wozniacki

Emnet blev end ikke adresseret på Maria Sharapovas pressemøde, da hun spillede sig frem til tredjerundekampen. Og da TV 2 SPORT spurgte Caroline Wozniacki, hvor hele balladen i dag ligger hos hende, svarede hun

- Ikke rigtig nogle steder. For mig er det en ny kamp og en ny modstander, og så skal jeg bare gå ud og prøve at vinde den kamp.

Sharapovas agent pustede til ilde

Debatten om Sharapovas tilbagevenden til sporten i 2017 fik ellers endnu mere liv, da Sharapovas agent, Max Eisenbud, blandede sig. Han kom med nedsættende kommentarer om bl.a. Agniezka Rawanska og Caroline Wozniacki, som han beskrev som ”Grand Slam-løse spillere, der bare kunne se den kommende generation suse forbi sig.”

En kommentar som Maria Sharapova tilnærmelsesvis forholdt sig til ved det sene pressemøde onsdag aften i Melbourne, da hun blev spurgt til sin kommende danske modstander

- Jeg synes, at hendes resultater det seneste år siger alt om hendes spil – om hvordan hun har været i stand til at hæve sit niveau. Grand Slam trofæet var det ene, hun manglede, og med beslutsomhed fik hun det sidste år. Hun elsker at spille her og elsker alt omkring turneringen, så det er helt klart en hård kamp, der venter mig.

Den danske forsvarende mester og den fem-dobbelte russiske grand slam-vinder er to af sportens absolut største navne i nyere tid. Forventningerne til fredagens tredje kamp på Rod Laver er derfor skruet gevaldigt op hos de fleste. Således også hos tennisekspert – og tidligere træner for verdensetteren Simona Halep – Darren Cahill.

- Jeg glæder mig til alle tredjerundekampe, hvor de seedede spillere begynder at møde hinanden, men denne her kamp er en rigtig popcorn-kamp, siger han til TV 2 SPORT og afslører dermed, at han forventer høj underholdningsværdi.

Maria Sharapova (billedet, red.) og Caroline Wozniacki har ikke mødt hinanden siden før russerens comeback.
Maria Sharapova (billedet, red.) og Caroline Wozniacki har ikke mødt hinanden siden før russerens comeback. Foto: Julian Smith / Ritzau Scanpix

Spillerne har lagt det bag sig

Cahill har ikke spekuleret meget på den dramatiske forhistorie, som han ikke tror betyder det store i dag

- Fortid er fortid, og alle fortjener en chance mere. Hun (Sharapova red.) har fortjent at være her, og hun har fortjent at stå i tredje runde. Jeg tror, det bare er to spillere, der skal op mod hinanden og bare virkelig gerne vil vinde.

Caroline spiller altid fantastisk her i Australien

Darren Cahill, tennisekspert

Med forhistorien in mente kunne det måske ellers være fristende at forfalde til vendinger som ”hadets kamp” eller ”ondt blod,” men spørger man Piotr Wozniacki, så vil det ikke stemme overens med virkeligheden.

- Nej, det er måske en god ting for medierne, fordi Caroline sagde sin mening dengang, og jeg har også sagt min mening. Men jeg kigger ikke på de ting, der var. Hun har fået sin straf, og det er hende, der skal kunne sove om natten. Det er ikke mit problem og heller ikke Carolines, siger han til TV 2 SPORT.

Tilbage står så det kommende opgør på Australiens største tennisbane, den legendariske Rod Laver, hvor både Sharapova og Wozniacki før har løftet trofæet. De kommer begge ind til kampen med sikre sejre uden sætafgivelse i deres to første kampe, men en forskel på 27 pladser på verdensranglisten får Sharapova til frivilligt at indtage rollen som underdog.

- På papiret, når du kigger på tallene, er jeg helt sikkert underdog. Det er længe siden, vi har mødt hinanden, så jeg ved ikke, om hun er blevet sværere at slå, men hun er nummer tre i verden. Det taler for sig selv i forhold til hendes spil og hendes selvtillid.

Selvom Darren Cahill er imponeret over det spil, han har set fra russeren, hælder han også til at udråbe en dansk favorit.

- Caroline spiller altid fantastisk her i Australien. Hun er kommet tilbage som forsvarende mester, og hun må have en god følelse, når hun står på banerne her. Det bliver en fascinerende kamp. Her i Australien, når jeg ser på, hvordan de spiller i øjeblikket, har jeg Caroline som en svag favorit.

Wozniacki spiller tidligst klokken 5.30 fredag morgen. Kampen kan følges i vores liveblog på sport.tv2.dk.