Tennis

Tauson råbte og smed med ketcheren: Intet gik rigtig min vej

Clara Tauson fortæller, at hun havde store problemer med at få sit spil til at fungere mod sin modstander i første runde.

Anastasia Berezov kom til juniorudgaven af Austalian Open på et wildcard.

Men australieren formåede alligevel at ryste den førstesedede i turneringen, Clara Tauson.

Den 16-årige dansker skulle bruge lang tid på at komme i gang, og det var mere end hård fight end drømmetennis, der sikrede hende sejren på 1-6, 6-3, 6-1.

- Jeg oplevede det som en rigtig skidt kamp. Hun var rigtig dygtig i starten, og jeg var lidt heldig på nogle tidspunkter, men jeg var ikke rigtig i nærheden. Jeg kæmpede mig bare igennem, siger hun til TV 2 SPORT.

Kvaliteten i spillet i begyndelsen af kampen irriterede Tauson. Efter at have tabt første sæt og bagud 2-1 i andet kunne hun ikke længere skjule frustrationerne.

- Jeg smed med ketcheren og råbte lidt, så jeg ved ikke, om det var det (vendepunktet i kampen, red.). Men efter det følte jeg, jeg fik lidt mere styr på det.

Danskeren peger selv på en række faktorer, som gjorde, at hun ikke ramte topniveauet i kampen. Eksempelvis var det første gang, hun deltog ved Australian Open.

- Jeg var lidt spændt på at komme ind og spille her. Det er altid tricky at møde en wildcard-spiller, man ikke kender. Jeg har heller ikke spillet mit bedste i Melbourne endnu. 

- Jeg synes, banerne var lidt hurtigere, end dem vi har fået lov til at træne på. Så det var også lidt en overraskelse for mig. Der var ikke rigtig noget, der gik min vej, fortæller hun og håber, spillet bliver bedre til næste kamp.

I anden runde skal Tauson møde Sijia Wei fra Kina, der overraskende slog hviderussiske Viktoryia Kanapatskaya ud af turneringen med cifrene 6-3, 7-6.