Tennis

Grand Slam-triumf kommer bag på Tauson: - Det havde jeg ikke regnet med

Clara Tauson vandt lørdag morgen Australian Open for juniorer. Det er første gang, hun vinder en Grand Slam-turnering.

Clara Tauson er så lykkelig over sejren i Australian Opens juniorrække, at hun allerede har glemt, hvad der skete efter kampen.

Præmieceremonien er simpelthen sløret for verdens bedste junior, der vandt karrierens første Grand Slam med en finalesejr på 6-4, 6-3 overcanadiske Leylah Annie Fernandez.

- Det er helt vildt. Det havde jeg slet ikke regnet med. Især ikke efter den første kamp jeg spillede. Jeg er så glad lige nu, siger Clara Tauson til TV 2 SPORT.

Kan du genkalde dig øjeblikket med trofæet?

- Jeg ved slet ikke, hvad der foregik der. Jeg gik bare derop. Jeg hørte mit navn, men jeg kan ikke engang huske, hvad jeg sagde i den tale. Det er meget sløret lige nu, men det kommer forhåbentlig tilbage.

- Selvfølgelig så jeg, at min far var glad. Og at alle dem, der sad i boksen, var glade – og jeg er glad. Jeg tænker også på min mor derhjemme, der er meget glad, så jeg glæder mig til at komme hjem.

På vej mod karrierens foreløbigt største triumf har Tauson kun tabt et sæt i seks kampe.

- Jeg synes, jeg har været rigtig god til at få mit arbejde gjort. Efter kampene har jeg været hurtig ude i isbad, fået behandling og bare taget det stille og roligt. Jeg tror også, det har hjulpet mig, jeg ikke har spillet double, især når det har været så varmt. Det har kostet mange kræfter.

Clara Tauson, vinder af Australian Open for juniorer.

Nummer 1

Sejren i Australien sikrer Clara Tauson 1000 point til juniorranglisten. Ifølge TV 2 SPORTs udregninger sikrer det hende førstepladsen på ranglisten. Det er første gang, en dansker ligger nummer et på juniorernes rangliste. Caroline Wozniacki blev ’kun’ nummer to, da hun vandt Wimbledon i 2006.

Ud over æren kan titlen i Australien og placeringen som nummer et bane vejen for deltagelse i seniorturneringer, spår TV 2 SPORTs tenniskommentator Henrik Jensen:

- Det lover for en fantastisk fremtid for Tauson, når hun nu for alvor skal til at spille mod de bedste voksne spillere - men den danske verdensetter hos juniorerne skal have masser af tålmodighed, for der er stor forskel på at være den bedste juniorspiller til at spille mod en lang række dygtige kvindelige spillere på WTA-touren, siger Henrik Jensen.

Clara Tauson var seedet til at vinde Australian Open.

Clara Tauson vandt sin første Grand Slam, da hun sejrede i Australian Open for juniorer i 2019.