Tennis

Wozniacki melder afbud til landsholdet - OL i fare

Caroline Wozniacki bliver ikke en del af det danske Fed Cup-hold.

Den tidligere verdensetter var en del af bruttotruppen til det danske Fed Cup-hold, men har nu meldt afbud.

Caroline Wozniacki kommer ikke til at repræsentere det danske Fed Cup-hold i næste uge. 

Danskeren var ellers en del af bruttotruppen til det hold, der i næste uge skal til Polen og spille Europa/Africa Group I, hvor Danmark er i pulje med hjemmeholdet og Rusland. 

- Afbuddet fra Caroline er naturligvis en svækkelse af holdet. Men vi har fuld forståelse for, at hendes sygdom tvinger hende til at dossere sin aktivitet i denne sæson, siger sportschef i Dansk Tennis Forbund og Fed Cup-kaptajn Jens Anker Andersen i en pressemeddelelse. 

Caroline Wozniacki, der lider af en gigtsygdom, var senest i aktion under Australian Open, hvor det blev til et nederlag i tredje runde. Til trods for hendes tidlige exit er hun fortsat mærket, og det er ifølge pressemeddelelsen årsagen til hendes afbud. 

Afbuddet betyder, at Caroline Wozniacki ifølge reglerne fra det internationale tennisforbund, ITF, ikke kan spille OL i 2020 i Tokyo, da man som minimum skal have repræsenteret sit nationale Fed Cup-hold to gange mellem hvert OL.

Danskeren har endnu ikke spillet for Danmark siden legene i 2016, og da der kun afholdes ét Fed Cup-stævne efter kampene i næste uge, kan hun ikke længere nå at opfylde kravene. 

Selvom Caroline Wozniacki ikke kan nå at opfylde kravene, så kan hun fortsat nå at få dispensation til en deltagelse. Her siger reglerne, at et nedsat panel skal vurdere, om en spiller, der ikke har levet op til kravene for deltagelse, kan gøre sig berettiget på andre måder.

Tilbage i 2016 levede Caroline Wozniacki heller ikke op til kravene, da hun på grund af en skade måtte melde afbud til det sidste Fed Cup-stævne inden OL. Dengang fik hun en dispensation. 

Talent udtaget i stedet for Wozniacki

Caroline Wozniackis afbud betyder, at Jens Anker Andersen i stedet har udtaget 17-årige Hannah Viller Møller, der kan få sin debut på Fed Cup-holdet. 

Holdet, der nu består af Clara Tauson, Karen Barritza, Emilie Francati og Maria Jespersen og Hannah Viller Møller, rejser til Polen på mandag og skal første gang i aktion torsdag, hvor de møder Rusland.

 Vinder Danmark puljen, venter en kamp om oprykning til World Group II mod puljevinderen fra den anden gruppe. Taber de puljen skal de møde puljetaberen om at undgå en nedrykning til Europa/Africa Group II. 

Danmark var senest i Europa/Africa Group II, hvor de rykkede op efter sejren i oprykningsfinalen mod Israel tilbage i april sidste år.