Wozniacki falder til dårligste placering på ranglisten i 20 måneder

16x9
Caroline Wozniacki er nummer ti i verden. Foto: David Gray / Ritzau Scanpix

Caroline Wozniacki falder fra nummer ni til nummer ti på den seneste verdensrangliste Women's Tennis Association (WTA).

Det er længe siden, at Caroline Wozniacki har flirtet med at ryge ud af top-10 på verdensranglisten, men nu er hun faretruende tæt på.

Danskeren rykker mandag nemlig endnu en plads ned fra niende- til tiendepladsen.

Placeringen er hendes dårligste på ranglisten i over 20 måneder, hvor hun den 29. maj i 2017 var nummer 12 i verden. 

Faldet sker som en konsekvens af en hård begyndelse på 2019, hvor hun har været skadesplaget og har haft svært ved at finde formen fra for et år siden, hvor hun tog sin karrieres største sejr.

Det skete den 27. januar sidste år, hvor hun vandt Australian Open med en sejr over Simona Halep, hvis førsteplads hun også overtog to dage efter triumfen. Dengang satte hun ord på den store betydning, førstepladsen på ranglisten havde.

- Det er en stor ære at være her. At være nummer et er noget særligt. Det har været nogle gode uger. Det er noget, jeg aldrig vil glemme, og forhåbentlig får jeg en stor turnering her, sagde Wozniacki inden sin turneringen i Sankt Petersborg i dagene efter Grand Slam-triumfen.

Et år og ni dage senere er hun dalet ni placeringer. Det skyldes tidlige exitter i WTA-turneringen i Auckland og i Grand Slam-turneringen Australian Open. To turneringer, som hun havde mange verdensranglistepoint at forsvare fra sidste år, hvor hun tabte finalen i Auckland og vandt i Australian Open.

Turneringer på programmet

Danskerens næste turnering bliver sandsynligvis Qatar Open, såfremt de giver hende et wildcard. I første omgang havde hun ikke tilmeldt sig turneringen, som begynder den 11. februar, hvor blandt andre Simona Halep, Angelique Kerber og den nye verdensetter, Naomi Osaka, deltager.

Lørdag stod det klart, at Wozniacki ikke kommer til at repræsentere det danske Fed Cup-hold i denne uge på grund af sygdom.

- Vi har fuld forståelse for, at hendes sygdom tvinger hende til at dossere sin aktivitet i denne sæson, siger sportschef i Dansk Tennis Forbund og Fed Cup-kaptajn Jens Anker Andersen i en pressemeddelelse om afbuddet.

Wozniacki bruger i stedet ugen på at forberede sig til turneringer i ørkenstaterne først i Qatar, såfremt hun får wildcard, og ugen efter i Dubai.