Tennis

Tidligere topspiller skyder millioner ind i dansk tennis

En fond vil med op mod 20 millioner kroner hjælpe dansk tennis med at forbedre talentudviklingen.

Dansk tennis kan se frem til en stor pengeindsprøjtning i bestræbelserne for at udvikle den næste danske topspiller.

Finansmand og tidligere tennisspiller Jan Leschley står i spidsen for en ny fond, Leschly Tennis Foundation, som skal støtte talentudviklingen i dansk tennis. Fonden har givet et kapitaltilsagn på op mod 20 millioner kroner.

- Dansk Tennis Forbund har ikke nok midler til at gøre nok for spillerne, og det er hovedårsagen til, at vi kommer med den kapital, siger Jan Leschley til TV 2 SPORT.

78-årige Jan Leschley var i sin aktive karriere i top-10 på verdensranglisten, og nu håber han, at flere danske tennisspillere kan opnå samme succes. Planen er at tilføre op til to millioner kroner per år for at støtte danske talenter.

Fire spillere støttes

  • Clara Tauson: 16 år, nr. 1 på ITF-rangliste
  • Holger Rune: 15 år, nr. 26 på ITF-rangliste
  • Elmer Møller: 15 år, nr. 91 på ITF-rangliste
  • Mikael Torpegaard: 24 år, nr. 262 på ATP-rangliste

- Hvis der sidder en ung spiller i Vejle eller i Skive – hvordan får den pige eller dreng lejlighed til at få tilstrækkelig træning, tilstrækkelig coaching, tilstrækkelige indendørsbaner til at kunne træne og så videre? Det er næsten umuligt for dem at finansiere det, og det dér, hvor vi gerne vil være med til at støtte det, siger han.

Sammen med sin søn Mark Leschley skal fonden forsøge at udvikle den næste danske topspiller. I første omgang støtter de med en halv million kroner de fire spillere Clara Tauson, Mikael Torpegaard, Holger Rune og Elmer Møller.

Fonden får varm modtagelse

Projektet og fonden bliver modtaget med glæde hos Dansk Tennis Forbund. De mener, at pengene kommer til at kunne gøre en forskel i en sport, som længe har lidt under finansielle mangler.

- Det er rigtig mange penge i forhold til den økonomi, som der er i dansk tennis og generelt i dansk sport, hvor pengene ikke er ret store. At der kommer en fond med en kapitalindsprøjtning som denne, er en meget stor forskel i forhold til de midler, som vi har i Dansk Tennis Forbund, siger formand i Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen.

Tidligere landstræner og tennisspiller Kenneth Carlsen er også begejstret over nyheden.

- Jeg synes, det er et fantastisk initiativ. Det giver store muligheder og store perspektiver for dansk tennis. Det er meget velkomment. Jeg tager hatten af for, at de begynder det her projekt, siger Kenneth Carlsen, som i dag er træner og talentansvarlig i Hellerup Idrætsklub.

I fondens pressemeddelelse lægger de ikke skjul på de høje ambitioner for fremtidens danske tennisspillere.

- Inden for fem år ønsker vi at understøtte, at to danske juniorspillere er rangeret i top-10 i verden, og to danske seniorspillere er rangeret i top-50 i verden, lyder det.