Tennis

Caroline Wozniacki trækker sig fra endnu en turnering

For anden gang i træk må Caroline Wozniacki opgive at gå på banen i en WTA-turnering.

Heller ikke i Dubai lykkedes det Caroline Wozniacki at komme på banen. 

Danmarks største tennisstjerne har trukket sig fra denne uges WTA-turnering på grund af sygdom. Det fortæller hendes far og træner, Piotr Wozniacki, til TV 2 SPORT. 

- Hun forsøgte at træne for første gang i lang tid. Det gik okay, men energien er der ikke til en hel kamp. Hun har ikke kræfterne til at spille. Hun er afkræftet og føler selv, at hun ikke vil kunne spille mere end fire partier. Og når det er sådan, så vil hun hellere give en anden spiller en chance. Det giver ingen mening at forsøge at spille kampen, siger TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen, der har talt med Caroline Wozniackis far og bror, Piotr og Patrik Wozniacki, i Dubai. 

Caroline Wozniacki skulle have mødt Stefanie Vögele mandag eftermiddag. Vögele overtog i weekenden Samantha Stosurs plads i turneringen, fordi Stosur meldte fra af personlige årsager. Nu erstattes Wozniacki af Polona Hercog, der tabte til Lucie Hradecka i kvalifikationen.

Efter det andet afbud i træk rejser Caroline Wozniacki til New York, hvor hun skal undersøges for den gigtsygdom, hun fortalte om i slutningen af 2018. Mandagens afbud skyldes dog den virus, der også holdt Wozniacki ude af sidste uges turnering, fortæller Patrik Wozniacki. Caroline hoster og har svært ved at trække vejret, lyder det blandt andet: 

- Hun prøvede at varme op, men tog en beslutning om, at hun ikke var klar. Hun ville ikke spille, hvis ikke hun var sikker på, at hun kunne spille kampen færdig. Hun vil konkurrere på højeste niveau, og hvis hun ikke kan det, så vil hun hellere give en anden spiller chancen.

- Nu skal hun til New York og have taget nogle test omkring den her gigtsygdom, for at se hvordan det går med den. Efter det skal hun gøre sig klar til Indian Wells og Miami.

Er i bedring

Caroline Wozniacki måtte også opgive at spille turneringen i Qatar i sidste uge på grund af sygdom

Efter sit afbud rejste Caroline Wozniacki og sit følge til Dubai for at blive klar til denne uges turnering. Da TV 2 SPORT talte med hende i weekenden, gav hun udtryk for, at helbreddet trods alt var i bedring. 

- Det har været lidt tungt at ligge syg i sengen og slappe af. Men det er det, der skal til en gang imellem, så jeg kunne komme mig over den sygdom. Jeg er helt sikkert mere frisk, end jeg var for nogle dage siden, sagde hun blandt andet.

Caroline Wozniacki har ikke spillet en kamp, siden hun blev slået ud af Australian Open for præcis en måned siden. I sit titelforsvar i Melbourne blev Wozniacki slået ud i tredje runde, da hun tabte 6-4, 4-6, 6-3 til Maria Sharapova.